Sivut

torstai 30. kesäkuuta 2011

Hola!

Eilen olimme taas Heiskasen kouluvalmennuksessa ja Rocky meni ihan kivasti, kauhea helle vei voimia molemmilta, mutta hienosti saimme tunnin räpellettyä läpi. Menimme meille aika helppoja asioita; kulmia, taivutuksia ja väistöjä. Rocky meni ihan kivasti, mitään uutta ei opeteltu, mutta kerrattiin vanhoja. Taidan laittaa seuraavaan valmennukseen meidän tasoksi heB, jotta päästään hieman vaativamaan ryhmään.

Rocky oli onnistunut saamaan valmennuksen aikana suupieleensä pahan haavan. Se on kuitenkin siisti viiltohaava, joka on noin 3mm syvä ja 1,5cm pitkä. Se oli ihan "suun puolella" eli sitä ei nää ellei avaa sen suuta. Kinkkisessä paikassa kyllä on, huono hoitaa... Nahka oli varmaan jäänyt kuolaimen väliin tai jotain, muuta syytä en keksi. Eli siis kuolaimia (siis suitsia) ei voi laittaa, joten tänään täytyy keksiä suunnitellun maastokävelyn tilalle jotai muuta, eilisestä palauttavaa ohjelmaa ennen viikon lomaa. Luulen, että polkupyörälenkki on ainut vaihtoehto, kun juoksutukseenkin tarvitsee suitset, jotta siitä on jotain hyötyä.

Ja sitten asiaan! Olen huomenna tähän aikaan Halkolan perheen (Rommin omistajien) kanssa lentokoneessa matkalla kohti Espanjaa ja Malagan lentokenttää. Meillä on vuokrattu viikoksi asunto merenrannalta Esteponan satamakaupungista. Pihassa on myös iso uima-allas. Meillä on tarkoituksena matkustaa Gibraltarille katsomaan apinoita, delfiinejä ja valaita. Malagan lähellä on myös paljon ratsastuskouluja ja muita hevostapahtumia, joissa on tarkoitus käydä katsomassa Andalusialaisia hulmuharjoja :)

Päivityksistä siis tulee taukoa koko ensi viikoksi, Rocky lomailee Nallen, Rommin ja Pinnin kanssa laitumella sen ajan. Kirjoittelemisiin!! :)




maanantai 27. kesäkuuta 2011

Maastoilua ja estevalmennusta... + vauvauutisia :)

Olimme Saran ja Rommi-shettiksen kanssa eilen pitkällä kävelylenkillä. Aikaa kului sutjakasti 2,5 tuntia ja luulisin matkaa kertyneen noin 15km. Reippaita poikia, ratsastajat taisivat tosin olla puutuneempia reissun jälkeen, ottaahan tollanen istuminen pitkän päälle koville. :D

Tänään kuskasin Rocksun Pohtikselle, meillä oli Annan estevalmennus. Otimme aika pitkät alkuverkat ja laukkasimme paljon. Päästelimme ihan hanaa isoa kenttäaluetta ympäri, jonka jälkeen kokosimme laukan keskiympyrällä. Lepotaukoja ei tullut, sillä Anna huusi käskyn vaihtaa laukan ja ottaa toisen kierroksen, vähän aikaa mietin et onkohan tuo nyt ihan tosissaan, mutta käänsin pollen ja kas kummaa; sillä oli laukka vaihtunut ennenkuin olimme toisessa kierroksessa. Jatkoimme saman harjoituksen tässäkin suunnassa. Menimme sen jälkeen pieniä tehtäviä, esteet oli noin 50-80cm korkeita. Rocky oli ihan paras, se meni tosi hyvin!


Myötäys vähän unohtui :/


Ja sitten päivän ilouutinen: Pikku Pinnimme on nyt tiine!! Eläinlääkäri kävi ultraamassa sen tänään ja voi sitä tunnetta, kun näin sen koslan näytöltä mustan pallon, jopa minä maallikkona tajusin heti sen oleva tuleva varsa. Eläinlääkäri sanoi, että se on tosi hyvän näköinen alkio ja kaikki on kunnossa. Seuraava ultraus on syksyllä, jolloin tiineys varmistuu. Jiiiihaa, laskettu aika on 5.5.2012, mutta Pinnillä on ollut tapana varsoa jopa kolme viikkoa etuajassa kaikki varsansa, joten voimme alkaa varautumaan synnytykseen jo huhtikuussa.




torstai 23. kesäkuuta 2011

Juhannusta odotellessa

Heipä (taas kerran) "pitkästä aikaa" :D

Oltiin Rocksun kanssa Annan valmennuksessa maanantaina ja se oli oikein kiva tunti, näin jälkeenpäin ajateltuna. Tunti oli tosin tuskanen, menimme ensimmäisiä kunnon laukkatreenejä ja se oli rankkaa myös minulle. Poni tosin oli kiva ja Annakin sitä kehui, kun näytti niiiiiin hyvää laukkaa ajoittain.




Tiistaina menimme serkkuni ja hänen poninsa kanssa rennolle maastolenkille. Keskiviikkona laitoin ponin koppiin ja lähdimme Pohtikselle hyppäämään kaverini ja hänen hevosensa kanssa. Rocky oli tosi kiva ja hyppäsimme pieniä ja vähän isompiakin esteitä. Taidettiin siinä eka metrinenkin este ylittää :) Hyppyjä näkyy tässä videolla:


torstai 16. kesäkuuta 2011

Stressiä, leirejä, kisoja, valmennuksia, paniikkia, juhlia....

....siinä syy miksi ei ole kuulunut mitään tällä rintamalla! Lisäilen reilummin kuvia niin pääsette paremmin selville kaikesta =D

Aloitetaan siis tapahtumahistorian purkaminen vaikkapa minun ylioppilasjuhlistani. Niitä edelsi sopiva annos stressiä, siivoamista, kokkaamista, shoppailua ja kaikkea mahdollista turhaa hälinää. Juhlat olivat siis lauantaina 4.6 ja meillä kävi paljon vieraita, juhlat taisivat venyä aamun pikkutunneille asti.


(Minä ja Pinni)


(Nalle ja kummityttöni Aleksandra 2,5v)


(Haaveeni toteutui yo-kuvien suhteen, mutta kuvat ei ihan onnistunu, koska Rocky oli hieman energinen ja lakkikaan ei pysynyt päässä :D)


(Näitä vedoksia on yli 300 joten nappasin vaan jotain...)


Viides päivä kesäkuuta astutimme Pinnin naapurin shetikkaorilla "Ponilla" (Bimliss mc Moon) ja ultraamme Pinnin vielä tämän kuun puolella. Pinni on toiminut melko kivasti, se osaa mennä kärryjen edessä ja toimii maastoratsuna hyvin. Kentällä meneminen on hieman arpapeliä; joko kiinnostaa vähän tai sitten ei kiinnosta ollenkaan! Täytyy todeta, että tämä ostos on kirottu jo muutamaan kertaan... Pinni viettää karsinaelämää Nallen kanssa neljättä päivää putkeen, koska eivät pysy tarhassa. Plaah..




(Pinnin sulho 3v)


No sitten tuli ensimmäisen leirin vuoro. Rocky toimi Nallen, Rommin ja Pinnin kanssa leiriponina ja osallistui siellä estetunneille. Kaikki sujui hienosti, myös näyttelyponina toimiminen!


(Eikös ole aika magea tukka Rockylla? Iida on taitava letittäjä!)


(Koko I-leirin kööri!)


(Leirivideo)

Ja sitten ennen toista leiriä olikin muutama päivä aikaa rentoutua... Sopiva aika siis Annan valmennukselle! Rocky oli ihan kamala, koska lapset oli menny sillä ja ne nyt ei vaadi sellasia asioita mitä minä. Ratsastimme siis koko hevosen ihan läpi ja vasta lopuksi se antoi periksi ja tyytyi kohtaloonsa.

Toiselta leiriltä ei ole kuvamateriaalia, mutta Rocky toimi maastoratsuna tällä leirillä. Superhienosti meni!

Viimeisen leiripäivän jälkeen oli aika lähteä Pohtiolammen keskiviikkokisoihin. Mukaan lähti siis Rocky ja Nalle. Molemmilla oli yksi kevyt leiritunti alla jo aamulla, joten menimme vain yhdet luokat, Nalle ristikon ja minä 70cm. Nalle meni puhtaasti, ei ollut ihan vireessä. (Nalle ja Marinka yllätti helatorstaina Aitoniemessä voittamalla elämänsä ensimmäisen ristikkoa isomman luokan: 50-60cm!! Siinä jäi hevosetkin toiseksi, kun meidän 5-v shettis täräytti uusinnassa kovimman ajan jättihyppyjen kera, olen niin ylpeä mun pikkuratsukosta!)


(Nalle ja Marinka Pohtiksella)


(Video Aitoniemestä 2.6)


Palataampa takaisin Pohtiolammelle. Rocky oli aivan mahtava verkassa, ihan täydellinen. Verkkaan tuli yllättäen joku järjestäjistä sanomaan, että mun täytyy näyttää Rockyn liikkeet ravissa ympyrällä molempiin suuntiin. Olin vähän sillee et "ööö?!". No Rocksu meni puhtaasti, kuinkas muuten... Kysyin sit selitystä tälle niin sain vastaukseksi, että "Sen laukka oli niin epäpuhtaan näköistä." Selevä, ihmettelen vaan miksei muita suokkeja (jotka eivät edes osanneet laukata) tarkistettu. Okei, laukka ei ihan vielä pyöri kunnolla, mutta olihan se kiva ohjelmanumero, kun kaikki kyyläs, kun pyörin ympyrällä siinä, meni järjestäjien pointsit kyllä! Tästä oli mahtava tunne lähtee radalle! Ekalle esteelle olis kannattanu tulla ravissa, koska rata oli ihan outo eikä ekalle esteelle pystynyt kunnolla lähestymään. No sain sen laukassa kääntyyn ja päästiin yli, rämpien kyllä kolinan kera. Ohjat lähti käsistä ja kaikki oli ihan huonosti, mutta toinen este oli jo lähestymässä. Lensin siinä hypyssä satulasta kaulalle, koska Rocky veti ihan armottoman loikan, otin käyntiin ja korjasin itseni ja varusteet paremmin, nostin laukan ja jatkoin radan loppuun. Joka esteeseen melkein kolahti, yksi tippui ja hypyt oli kamalan isoja, koska en saanut millään askeleita sopiin. Tulipa taas kokeiltua miltä tuntuu säheltää kisoissa, mutta silti vain 8vp! :D





Huhheijaa mikä päivitys, nyt olette taas perillä mitä Suskun tallilla on tapahtunut viimepäivinä! :)

keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Ponit vaihtuivat

Ajattelin, että tästä päivästä tulee kamala Pojun lähdön takia... Vaan eipä tullut, pikemminkin murheita järjesti uusi tulokas!

Poju oli hieman hämillään, kun oli lähdön aika, se ei antanut kiinni tarhasta uudelle omistajalle, mutta käveli minua vastaan portille pelokkaana ja yritti selvästi sanoa, ettei halua lähteä. Tuntui ihan kamalalle ottaa se kiinni, pettää sen luottamus ja antaa se oudon ihmisen mukaan. Pojun hirnunta kaikui trailerista, kun perävalot vielä näkyivät, kamalin hetki oli tämä. Pysyin kuitenkin kasassa, muutama kyynel tuli, mutta vasta pari minuuttia myöhemmin. Sitten pitikin jo istua autoon ja kääntää Volvon nokka kohti Ikaalisia ja kiirehtiä "Pinni"-ponia katsomaan!

Pinni asusteli Anjalan hevostilalla noin 20 shettiksen pihatossa. Siellä oli sen varsoja ja vielä niidenkin varsoja. Pinni oli todella kiltti, kuten muutkin ponit. Marinka koeratsasti sillä vähän kentällä, käveli ja otti vähän ravia ilman satulaa. Pinni on siis ollut ikänsä täysin siitoskäytössä, eikä ole ratsuna aiemmin toiminut. Teimme ponista kaupat ja laitoimme sen traikkuun, jonne se käveli suoraan. Sanoimme heipat kasvattajalle ja olimme menossa autoon, kunnes rytisi ja lujaa. Ajattelin käydä vilkaisemassa mitä se neiti siellä touhuilee ja arvaus osui oikeaan: Poni oli etupuomin päällä! Siinä sitten tehtiin pienimuotoista irroitustyötä, jonka jälkeen otimme etupuomin vallan pois (satulakaappi estää ponin pääsyn traikun etuosaan) ja sidoimme sen hyvin kiinni molemmin puolin. Jatkoimme matkaa ja kolistelu jatkui, pysähdyimme heti lyhyen hiekkatien jälkeen tarkistamaan tilanteen. Poni oli trailerissa väärinpäin!! Uskomaton tapaus, se oli kääntynyt perse menosuuntaa kohti ja oli aivan paniikissa. Meinasi loppua hyvät neuvot kesken, kun minuakin alkoi jo homma hirvittää (tätä tapahtuu HYVIN harvoin). Onneksi äitini oli mukana, joten hän ajoi kotiin ja minä jäin traikkuun sisälle. Vaan eipä sujunut! Pinni tunki väliseinän alta toiselle puolelle (muoviläpyskä). Jouduimme avaamaan lastaussillan ja kääntämään väliseinän poikittan ja pidin Pinniä koko matkan kiinni siellä ahtaammalla puolella niin, että se matkusti poikittan traikussa, jolloin ei päässyt punkemaan takapuoltaan laidan ali toiselle puolelle. Voin kertoa, että hevostrailerissa, liki 30 asteen helteessä, kenkkuileva poni kaverina, oli aika karsea matkustaa! Puolitoista tuntia kestänyt matka tuntui ikuisuudelta, jaloissa painoi, kun ei voinut istua ja ponia piti rauhoitella kokoajan. Mutta hengissä selvittiin kotiin asti!


Välien selvittelyä Pinnin ja Nallen kesken :D