Sivut

tiistai 27. joulukuuta 2011

Kinkut syöty ja sulateltu

Joulufiilistä ei meinannut löytyä millään. Näin joulun jälkeen ei ole sellaista tunnetta, että olisi edes koko joulua ollut! Kamalaa... Taitaa johtua tuosta ilmasta, nytkin tuulee niin paljon, että postilaatikot kaatuvat ja tuolit lentelevät. Ja jos ei tuule, niin silloin sataa... vettä. Ainiin ja lämpömittaritkin voisi kääntää ylösalaisin, että voisi edes kuvitella, että nyt on joulukuu. Tallin piha on aivan kuravelliä, samoin tarhat. Satulahuoneessa on kilotolkulla kuraa ja hiekkaa, vaikka sen siivoisi joka päivä. Minun suurin toiveeni olisi nyt se, että tulisi pakkasta 5-10'c ja sataisi vähän lunta.

Mitähän tallilla on nyt tapahtunut viimepäivityksen jälkeen. No ainakin meillä oli yhtenä lauantaina tallisiivous, jolloin tyttöjä oli saapunut tallille avuksi. Jaoimme työvuorot ja saimme tallin siivottua. Lopuksi koristelimme tallin jouluiseksi, meillä on tallissa iso joulukuusi ja muuta tilpehööriä. Kaikista hienoin juttu oli minun mielestäni isot sydänpiparit, jotka väkersin omin pikkukätösin kaikkien karsinoiden oviin. Ja ne todella oli hienot sen hetken, sillä Rocky pääsi syömään omansa samana päivänä ja loput olivat tippuneet lattialle yön aikana. Piparit eivät kestä näköjään yhtään kosteutta, sillä ne olivat menneet aivan pehmeiksi ja olivat murtuneet. Harmi, kun en ehtinyt ottaa niistä kuvia. Ensijouluna teen taas isoista ruisleivistä, kuten viimevuonnakin. Ne kestävät ja ovat terveellisempiä.

Tuolloin olin luvannut tytöille myös yllätyksen siivouksen jälkeen. Ja yllätys oli pieni pupunpoikanen, jonka hankimme Vernerin tilalle ikävää helpottamaan. Uuden tulokkaan nimi on Tao Tao, nimeä ei varmasti tarvitse perustella, kun tietää pupun ulkonäön. Mutta tyttöjen mielestä se ei ole hyvä nimi, sillä Formula on parempi. No onhan sekin totta, kun pupu spurttaa matkaan, voi jokainen kuulla sen Räikkösen kilpa-auton äänen lähtösuoralla "nnnnnnniiiuuuuuu" ja samalla silmissä vilahtaa mustavalkoinen juttu, jota myös ruutulipuksi kutsutaan.... tai pupuksi. Emme ole ehtineet ottamaan puppelista vielä kuvia, mutta tuossa allaolevassa kuvassa on aivan sen kaksoisolento.







Ja sitten... taisikin tulla jo joulu. Meillä oli aattona joulukulkue, jossa mukana olivat kaikki meidän tallin hepat. Jokainen ratsastaja puki hevosensa jouluiseksi ja lähdimme käppäilemään ympäri kyliä. Tarkoituksena oli myös laulaa, mutta pikkutytöt eivät muka osanneet joululauluja, joten lauloimme Sinin kanssa kaksin eturintamalla. Tytöt kipittivät pikkushettiksiensä kanssa perässä. Matkalla näimme joulupukinkin ja hän heilutti meille kovin iloisesti. Kuvia kulkueesta:




Lunta tulvillaan, on raikas talvisää...



...ei liinakkommekaan, nyt enää talliin jää.














Nyt on siis joulu takana ja edessä uusi vuosi ja uudet kujeet. Palataan asiaan silloin =)

Ei kommentteja: