Sivut

torstai 28. kesäkuuta 2012

Kaikenlaista touhua



Maanantaina iltapäivästä lähdimme Saran kanssa kohti Huutijärveä ja heppojen laidunta. Menimme etsimään pellolta kaikkea sinne kadonnutta eli kolmea irtokenkää, yhtä riimua ja kärpäshapsuja. Kävelimme puolituntia isoa hehtaarin laidunta ympäri ja löysimme vain riimun ja yhden kengän, todella turhauttavaa! Kengittäjä tuli sen jälkeen laittamaan Ressulle ja Vennille irronneet kengät takaisin, taas piti ostaa uudet kun vanhoja ei löytynyt. Kengityksen jälkeen lähdimme ratsastamaan, köpöttelimme maanteitä pitkin, otimme ihan vähän ravia ja laukkaa, kävelimme suurimmaksi osaksi. Ratsastimme yhteensä noin 45minuuttia ja veimme hepat takaisin laitumelle.


Kotona tein jutun, jota en olisi ihan heti itsestäni uskonut: Löin Nallelle irronneen kengän takaisin, koska sen kengittäjä ei vastaa viesteihini ja irtokenkä on ollut jo vaikka kuinka kauan. Olin juuri tilannut tarvittavat kengitysvälineet netistä eli piti vain uskaltaa tarttua toimeen. Homma sujui melko sujuvasti, mutta tietty kaikki oli vielä vähän vaikeeta ja shettiksen kavio on ihan mielettömän pieni. Istuin lattialla ja askartelin kenkää kavioon, naputus vain kuului ja ihan muutamam "oho" ja "hups" kommentti :D Hyvin on kenkä pysynyt tähän päivään asti! Lähdin heti tuon suorituksen jälkeen köpöttelemään Nallella kärryillä, kun sillä ei oltu tehty loman jälkeen vielä mitään ja vuokraaja tulisi seuraavana päivänä. Menimme suht rauhallisen lenkin, ihan vähän ravasimme ja laukkasimmekin. Lenkin jälkeen Nalle pääsi Prinssin leikkikaveriksi. Siinä suurin "ongelma" oli itse Prinssi, kun se kiljui ja heilutti etustaan uudelle kaverille. Tietysti ihan leikillä. Nalle oli kuin vanha konkari lapsenvahti, komensi tarvittaessa, mutta ymmärsi vauvan kujeet. Nyt taisi Nallekin tajuta, ettei hän ole enää tallimme kuopus, onhan hän jo sentään 6-vuotias!!











Tiistaina lähdimme sinne Heiskasen kouluvalmennukseen. Ressu ja Venni olivat tässävaiheessa vielä siellä laitumella toisellapuolen Kangasalaa. Haimme ne traikulla sieltä ja jatkoimme siitä Pohtikselle suoraan, josta ajoi sinne vain noin 5 minuuttia. Otimme hepat traikusta ja laitoimme kuntoon. Valmennuksen aiheena oli hevosen herkistäminen ja omasta mielestäni tunti oli todella tehokas ja opettava. Teimme siirtymisiä aika suuressa mittakaavassa, laukasta seis ym. Tässä Sarasta ja Vennistä muutama kuva, Elina otti mustakin, mutta en oo saanu niitä kuvia niin en voi lisätä.











Lopuksi käytiin uimassa heppojen kanssa viereisellä Mobilian rannalla. Kumpikaan ei meinannut mennä veteen, Molemmat meni veteen lopulta taluttamalla, Ressu ei enää uudestaan, mutta Vennillä pääsimme uusiksi vielä pari kertaa. Itse menin sen kanssa pienen uimelnkinkin ja olin todella lähellä tippua, kun Venni oli lähdössä uimaan ulapallepäin, ei selvästikään ole ennemmin uinut. Jouduin väkisin vetämään ohjasta et sain sen kääntymään takaisin kohti rantaa, roikuin viimesillä voimillani sen punkkaritukassa ja selvisimme rannalle erittäin märkinä :)










Tilasin Hööksin alennusmyynnistä halvalla kaikkea suloista. Kokoja oli melkein kaikesta vain ponille eli Nalle sai paljon kaikkea söpöä ja pinkkiä :)

Ressu sai ihan tavallisen tummansinisen kouluhuovan, siitä ei ole kuvaa.






Pinkki huopa + korvahuput


Tänään ostin vielä yhden jutun mitä olen haaveillut kauan.... Ravikärryt! Siis kilpakärryt. Lapsena minulla oli sellaiset ja niillä oli kiva ajella. Nyt löysin tosi halvat ja hyvät ja kävin ne hakemassa Sastamalasta puolentoista tunnin ajomatkan päästä. Mutta kyllä kannatti! Huomenna menen ostamaan maalia ja maalaan ne, milläs muulla värillä kuin pinkillä ;) Ideana oli siis se, että pääsen opettamaan Venniä ajolle, mutta voin näillä kärryillä mennä myös Nallella rankempia lenkkejä, jolloin painoa on vähemmän kuin koppakärryjen kanssa. Kävin heti koeajamassa kärryt Nallella, sille vähän isot mutta muuten ihanat. Nyt pitäisi läytää jostain nopeesti Vennille ajovaljaat niin päästään tositoimiin! Olisko kellään myynnissä halpoja? Huonompikuntosetkin käy, kun tulevat ihan satunnaiseen huviajeluun...

Tässä muita kuvia:


Päästän Matti-kissan aina välillä TaoTaon kesähäkkiin, kun se käy aina verkon takana kaveriaan moikkaamassa. Ensin Matti nuolee pupua korvista ja sitten ne hyppäävät yhdessä kopin katolle leikkimään hippaa :)

Kävin ratsastamassa entisellä piensuokillani Pojulla tuossa yksi päivä!


Venni-muru :)



Prinssi leikkii mamman riimulla


Prinssin luonne on pikkuhiljaa tullut selvemmin ja selvemmin esille. Jos nyt voisin muutamalla sanalla sitä kuvailla niin ne olisivat ehdottomasti: mahdoton, rasavilli, ylienerginen yms. Puuh... toivoton poni, mutta toisaalta rohkea ja utelias luonne on kyllä ihan hyvä asia! Se kaipaa leikkiseuraa, jota meillä ei ole sille tarjota. Laitoin tosiaan Nallen sen kanssa hetkeksi samalle laitumelle ja ajattelin aina välillä laittaa uusiksi. Tosin ei Nalle leiki sen kanssa yhtään sen enempää kuin Pinnikään. Varsa riepoo kaikki tavarat sikinsokin, juoksee laitumella erinäiset tavarat suussaan, vetää emää perässään riimunnarussa ja puree kaikkea liikkuvaa. Se on myös alkanut tekemään sitä, että laukkaa takaapäin minua kohti ja hyppää selkääni. Nyt olen ottanut sen kanssa entistä tiukemman linjan joka ikisessä asiassa, vaikka kurihan sillä on ollut pienestä pitäen. Se on isompana muuten aivan mahdoton. Siispä pistin heti toimeksi - Sain sille koko talveksi paikan läheiseltä tallilta, jossa sattuu olemaan myös tämän kesäinen shettisorivarsa. Prinssi muuttaa siis sinne noin 30km:n päähän pihattoon kasvamaan ja sieltä suuntaa kesäksi mahdollisesti orilaitumelle kasvamaan ja temuamaan vielä lisää. Sen kesän jälkeen se saa palata kotiin ja alamme ohjasajamaan yms kouluttamaan enemmän. Olen sitä mieltä, että Prinssistä tulisi meidän tallillamme vähintääkin luonnevikainen kaveri. Ei sitä voisi seisottaa pienessä tarhassa ilman kunnollista leikkikaveria ja lapsia juoksisi kokoajan ympärillä. Siitä kasvaa varmasti järkevämpi poni, kun saa elää ensimmäisen varsavuotensa laumassa maalaistallilla.



6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hhahha :D Vihdoin Sastamalasta kuuluu jotain! Itse asun juuri siellä ja kukaan ei tiiä koko paikkaa :D Mut kiva postaus :) Näitä on aina kiva lukee :)

Tiia Laakso kirjoitti...

Että oot käyny oikein täällä päin!:) Kiva lukee näitä sun postauksia! :)

Elämää Suskun tallilla kirjoitti...

No samanlainen tuppukylä kuin Kangasalakin, olen siellä aiemminkin käynyt :)

Kiitos kommenteista, kiva kirjoittaa kun tietää, että porukka tykkää lukea!

Anonyymi kirjoitti...

missä toi poju nykyään? :o
koska porvoossa hagnäsin tallilla on yks hepo joka näyttää ihan tolta pojulta ja sen nimikin on sama..

Elämää Suskun tallilla kirjoitti...

Poju asuu mun tutuilla täällä Kangasalla eli kyseessä on eri Poju :)

Anonyymi kirjoitti...

Menisikö nuo pinkit suojat russille? :) en ole ostamassa niitä.
Nehän on S-kokoiset niin onko llian isot russille? Yleisesti meneekö S russille? :))