Sivut

tiistai 12. kesäkuuta 2012

Kisoja, valmennuksia ja leirejä

Kesäloma alkoi sateisissa merkeissä vajaa pari viikkoa sitten. Tallillamme oli tuolloin kevään viimeisiä normaaleja ratsastuksia, kun kesällä meidän arki muokkautuu kilpailukalenterin ympärille. Ensimmäinen lomaviikko alkoi kevyesti treenaillen, Nallella on käynyt tallimme isommat tytöt ratsastamassa itsekseen ja Sara on mennyt Vennillä lähes päivittäin. Halkolat ovat hoitaneet Rommi-poninsa ratsastukset. Me olemme Kehvelin kanssa käyneet maastoilemassa harjussa, kun siellä Ressu ei ole jännittynyt ja ratsastuksesta voi jopa nauttia.

Viikonloppuna olimme treenaamassa Pohtiksella esteitä Vennin ja Rommin kanssa. Pohja oli todella liukas, mutta selvisimme hengissä ja saimme tytöille ja poneille hyviä hyppyjä.



Hups :D


Iltapäivällä tulikin kummityttö perheineen kyläileen ja kaikki lapset ratsastelivat Nallella. Ostin Aleksandrale omat ratsastussaappaat kirpparilta, kokoa 28 :) Ostimme sille myös oman pinkin harjapakin.




Rakensimme alkuviikosta uudet laitumet aivan tallin viereen. Hepat ovat nyt ihanan lähellä. Innostuin myös laittamaan tallin pihaa kuntoon, kun se oli jotenkin niin sekainen. Sain vihdoinkin naapurin tulemaan traktorilla ajamaan turvekasan pois talimme etupihalta, se oli siinä syksystä asti ja vei todella ison tilan pihasta. Aivan superhuippua, kun se ei ole enää siinä leväällään! Tyhjensimme tyttöjen kanssa myös karsinoita ja siistimme pihaa muuten, ostin myös tallille vähän kesäkukkia. Tässä vähän tunnelmia:













Meillä oli keskiviikkona 6.6 seurakisat Pohtiolammella. Lähdimme kisoihin seuraavanlaisella kokoonpanolla ja palasimme kotiin seuraavin tuloksin:



Venni ja Sara: 30-40cm = 8vp
Nalle ja Erika: 30-40cm & 50-60cm = 0vp & 4vp
Rommi ja Jenniina: 50-60cm = 0vp
Rommi ja Marinka: 70cm = hyl.
Ressu ja Susku: 70cm ja 80cm = 0vp & 0vp


Eli nyt ei ollut niin hyvä saldo näistä kisoista, tosin nyt kaikki pikkuratsastajat menivät isomman radan kuin aiemmin. Kaikkiin olen kuitenkin tyytyväinen, nyt vain lisää treeniä niin hyvä tulee.

Ressun kanssa mentiin tosiaan molemmat pikkuluokat puhtaasti. Kasikymppi oli paljon parempi, ainut ongelma on tuo laukkojen vaihtaminen, kun Ressu laskeutuu aina vasemmassa laukassa esteeltä. Se johtuu todennäköisesti jostain vanhasta vammasta tms. Yritämme selvitellä asiaa...









Kisojen jälkeen odottelimme tallilla uutta heppaa saapuvaksi. Pirpana-niminen tamma asuu meillä elokuuhun saakka.







Perjantaina meillä oli Heiskasen koulutunti, joka meni ihan hyvin. Menimme avotaivutuksia ja etuosakäännöksiä. Ne sujuivat tosi kivasti. Silti oli itsellä jotenkin huono fiilis tunnista tai ennenkaikkea omasta ratsastuksesta...

Lauantaina saapuivat leiriläiset. Oli siis kesän ensimmäisen viikonloppuleirin vuoro! Siellä riitti vauhtia ja naurua, valitettavasti sadepisaroilta emme voineet välttyä.













Tänään minulla oli estevalmennus Pohtiksella. Vettä satoi kaatamalla koko tunnin, mutta tunti meni muuten hyvin. Anna halusi nähdä meidän laukanvaihto-ongelmat ja sanoi, etten tee itse mitään väärin vaan vika on selvästi hevosessa. Sillä on lihasmuistissa joku vanha juttu, kun ei halua laskeutua esteeltä kuin vasemmassa laukassa. Hauskaa tässä on se, että tuo vasen laukka on se huonompi Ressulle... Plaah! Anna sanoi, ettei sen takia kannata himmata vauhtia, kyllä ne ehkä sieltä tulee joskus, kun tehdään hommia sen eteen. Tänään heti treenasimme sitä ja saimme Ressun laskeutumaan isolta okserilta niin, että edes etujalat olivat oikeassa laukassa :D Menimme siis 90cm:n rataa ja kaikki hypyt meni ihan nappiin! Seuraavat kisat on tiedossa heinäkuun alussa, täällä Kangasalla on aluekisat ja tarkoituksena olisi mennä eka alueluokka 90cm.




4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miks Marinka ja Rommi sai hylätyn?

Elämää Suskun tallilla kirjoitti...

Oli tosi iso okseri ja vaikeessa paikassa, lähestyminen epäonnistu ja poni kilesi sille kaks kertaa.

Anonyymi kirjoitti...

Etteks te kotona mee isoja oksereita?? :)

Elämää Suskun tallilla kirjoitti...

Mennään mennään..