Sivut

sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Ilmaveiviä kisoissa

Bob ja Piaffe - hevostarvikeliikkeessä oli torstaina vielä -80% konkurssimyyntipäivä. Minun ei ollut tarkoitus mennä sinne, mutta jostain syystä sinne taas eksyin. Pakko myöntää, että kyllä kannatti!! Mukaan tarttui kaksi Pikeurin kisapaitaa ja Mountain Horsen huippulaadukkaat kisahousut. Näillä olisi ollut yhteensä hintaa 210€, mutta tuon huippualennuksen myötä 40€. Aika alennus, eikös? ;)


Tämä paita on tosi hyvä päällä!






Joku halusi nähdä meidän postikorttikuvia. Ehkä uskallan tänne muutaman lisätä eli tässähän niitä:








Sitten toisiin tunnelmiin. Olimme torstaina Rockyn ja Rommin kanssa maastossa, menimme aika reippaan lenkin. Rommi pysyy hienosti Rocksun perässä, ne on kun "emä ja varsa", kun ravaavat vierekkäin pienempi ruskea isomman rinnalla. Ulkonäkö on täysin sama, harja vain eri puolilla. Laukassa Rocky vähän kiusasi mua kiskomalla ohjia ja intoilemalla turhia, mutta muuten reissu meni ihan hyvin.

Menin perjantaina omalla kentällä vähän taivuttelua ym ilman satulaa, paljon väistöjä ja laukannostoja. Rocksu oli tosi kiva!

Eilen kävin maastossa, kun tänään oli kisat ja piti saada rento lenkki tehtyä. "Rento" se nyt ei välttämättä ollut, kun traktori meinasi syödä tuon elukan, kivet meinas hyökätä kimppuun ja tuulen huminaa piti laukata karkuun. Täydellistä... Miltei normaalia :)

Tänään oli herätys puoli 7, kun lähdimme kisoihin. Ostimme eilen uuden auton, Subaro Foresterin. Oli niin luksusta, kun oli kunnon vetoauto. Ei tarvinnut pelätä, etteikö se jaksaisi vetää tai jäisi jumiin johonkin. Kaikella rakkaudella edellistä "vetoautoa" Volvoa kohtaan en enää ikinä haluaisi vetää sillä, sen verran hyvä oli uusi maasturi!

Mukanamme oli tälläkertaa Rocky ja Rommi. Marinka meni Rommilla ristikon ja 50-60cm ja minä menin Rockylla 50-60cm ja 70cm. Saavuimme kisapaikalle kahdeksalta, ulkona oli -8'C pakkasta, hyrr! Kävimme heti maksamassa lähdöt ja menin kävelemään Marinkan kanssa rataa.

Marinka meni puhtaasti molemmat luokat, Rommi oli tosi hyvä isommassa. Oli taas kiva huomata, kuinka Marinka uskalsi ratsastaa reippaasti! Tuloksena heille kaksi ruusuketta.


Marinka ja Rommi poseeraa radan jälkeen, takana näkyy uutta autoa!


Sitten minun ja Rocksun osuuteen... Menin verkkaan hieman myöhässä, sillä ehdin ottaa muutaman kierroksen ravia ja laukkaa sekä yhden hypyn, kun minua jo huudeltiin portille. Menin ihan paniikkiin, kun hepalla oli paljon virtaa ja minun olisi pitänyt saada paljon enemmän hyppyjä alle. Otin vielä kaksi hyppyä eikä ne mennyt edes hyvin, hirvitti lähteä radalle!

Radalla näytin Rocksulle esteitä ja kävimme taas ihmettelemässä kahvion ikkunoita, kun ne on aina niin pelottavia. Saimme lähtömerkin ja lähdimme liikkeelle, Rocksu lähti kaukaa ekaan hyppyyn, onneksi se oli ristikko. Sen jälkeen se lähti lapasesta ja kakkonen siinsi jo edessä. Sain sen silti ohjattua esteelle ja loppurata sujui miltei täydellisesti. Puhdas rata tuli ja olin tyytyväinen heppaan.

Toiseen luokkaan oli paljon aikaa ja odottelimme varmaan tunnin. Pakkanen ei ollut hellittänyt ja kaikki olivat ihan jäässä. Hepatkin on klipattu niin piti niitäkin lämmitellä kokoajan loimilla ja vilteillä. Päätin olla ajoissa verkassa ja kyttäsin kokoajan, että koska pääsisimme verkkaan. Verkassa Rocky oli paljon parempi kuin edellisessä, se hyppäsi hyvin ja ajattelin tulla vielä kerran toisen verkkaesteen. Seuraava ajatukseni olikin hui ja tömps ja löysin itseni maasta. Kaikki huutelivat, että "löit pahasti pääsi älä nouse". Olin kuitenkin tässä vaiheessa jo tolpillani ja valmiina kiipämään takaisin selkään. Rocky kompastui etujaloilla esteeseen ja kompuroi lähes polvilleen. Se on välillä huolimaton jalkojensa kanssa, ja nytkään ei askeleet osunut kohdilleen. Ehdin ottaa tämän jälkeen vielä muutaman hypyn, jonka jälkeen pääsin radalle.

Se lähti taas ekalle esteelle tosi kaukaa ja sen jälkeen lähti viemään ja nyt sain kuin ihmeen kaupalla sen siihen kakkoselle. Siihenkin se lähti kaukaa ja todella epävarmasti. Loput sujui taas hyvin. Alkuinnostus on sen kanssa aina kaikkein vaikeinta, mutta lopputulokseen olen tyytyväinen. En odottanut saavamme puhtaita ratoja kisatauon jälkeen!





 
Näin komeesti!


 
Rocky ja Susku, 70cm




Marinka ja Rommi, 50-60cm


Ei kommentteja: