Sivut

tiistai 29. marraskuuta 2011

Venni saapui

Vennin piti olla meillä jo eilen illalla, mutta Ruotsissa riehuneen myrskyn takia he lähtivät vasta silloin satamasta kohti Suomea. Turussa laiva oli klo.7.00 tänäaamuna. Lähdin kiireellä töistä kymmenen aikaan ja tulimme loppumatkan peräkanaa kuljetusauton kanssa. Oli ihana tunne, kun näki kuormurin peruutuspeilistä. Tätä hetkeä olin meinaan odottanut ja kauan!!

Kuljettajana oli mukava nainen, joka oli hakenut Vennin Linalta. Hän kertoi kaikkea matkan varrelta ja samalla purimme autoa. Mukaan piti tulla vain suitset, riimu ja naru. Yllätyin todella, kun sain ison säkin, jossa oli satula, suitset, harjapakki, varsakuvia, uusi riimunnaru ym kivaa. Kun talutin Vennin autosta, näin hänen päällään aivan uuden karvariimun ja suloisen vihreän puuvillaloimen. Häntä oltiin pintelöity viimeisenpäälle ja koko hevonen tuoksui ihanalle. Se oltiin kuulemma pesty juuri ennen lähtöä... Ainiin ja harjakin oli tietysti leikattu siistiksi. Olin aivan äimänkäkenä!!

Vein Vennin seisomaan käytävälle hetkeksi, kun vaihdoin kuskin kanssa vielä muutaman sanan. Herra oli niin kiltisti ja rauhallisesti, ei olisi uskonut, että tämä oli hänen ensimmäinen muuttonsa ikinä. Lina on nimittäin Vennin kasvattaja ja polle on asunut koko ikänä siellä. Kuljetuksesta Venni ei ollut stressanut juuri ollenkaan, se ei ollut hionnut ollenkaan ja lantakin oli täysin normaalia. Omituista, olihan tämä Vennin ensimmäinen kuljetus ja matka kesti 2 vuorokautta!


Pinni ja Venni tulivat toimeen hyvin. Kuva otettu 10 minuuttia sen jälkeen, kun Venni astui ulos rekasta!









Päätin iltapäivällä kokeilla hieman, miten herra toimii selästä. Menin sillä noin 10 minuuttia käyntiä kentällä. Otin muutaman ravipätkänkin ja totesin, että se liikkuu ihan kivasti. Vennillä on ratsastettu siis ainoastaan maastossa, mutta se osasi pysähtyä, peruuttaa, kääntyä ja siirtyä raviin. Perusasiat siis hallussa... jollei uralla pysymistä lasketa mukaan! =D












Luonteeltaan Venni on TODELLA kiltti, toivoisin jopa, että se on nyt vain väsynyt. Siitä voi päätellä kuinka kiltti se on. Venni jäi karsinaansa mutustelemaan iltaheiniä ja asettui yöpuulle muiden heppojen kanssa :)

5 kommenttia:

petra kirjoitti...

Hei taisin nähdä teidät tänään maastoilemassa :D

Elämää Suskun tallilla kirjoitti...

Aa menitkö sillä toisella vuoniksella? :) Juup kyllä me käytiin vähä maastoilemassa !

petra kirjoitti...

Jep (: Hauska nähdä että lähellä asuu nyt toinenkin vuono ja vielä kaiken lisäksi samanikäinen :D

Elämää Suskun tallilla kirjoitti...

Aijaa oho!! Onko tuo vuonis sun oma?

petra kirjoitti...

Ylläpidossa ollut kohta vuoden, tosin vasta puolvuotta ollaan tossa lähistöllä majailtu.