Sivut

lauantai 21. tammikuuta 2012

Jännitystä!

Jihuu löysin netistä ilmoituksen aivan mahtavasta hepasta, soitin heti myyjälle ja melkein menetin toivoni, kun koeratsastuksia oli sovittu heti sille illalle sekä nyt viikonlopuksi. Sain sovittua koeratsastuksen kuitenkin seuraavalle päivälle. Soitin valmentajalle ja hän kehui hevosen sukua ja sanoi, että tuo on hyvä jo pelkän suvun puolesta. Jännitin koko illan, että ostaako sen päivän koeratsastaja hepan. En meinannut rauhoittua ollenkaan ja vasta iltamyöhään tuli viesti, että tämä ostajaehdokas haluaisi kokeilla heppaa vielä toistamiseen maneesilla eli lähdimme siis seuraavana päivänä Riihimäelle. Jipii!
Kun pääsimme perille, niin myyjä sanoi et oli TOSI lähellä, ettei heppa ole jo myyty, sillä kun olimme matkalla sinne niin joku olisi ostanut sen puhelimessa ilman näkemistä, mutta onneksi myyjä sanoi, että olemme jo tulossa eikä viitsi soittaa meille ja perua kokeilua.

Menimme talliin ja siinähän tuo komistus seisoi heti oven edessä. Se katseli siinä lempeillä silmillä meitä ja sen suuret korvat nousivat höröön - rakastuin! Laitoin hepan käytävällä kuntoon ja tein sillä kaikki normaalit hoitotoimenpiteet. Se oli aivan superkiltti, vaikka olikin aivan hervottoman kokoinen. En meinannut jaksaa nostaa edes satulaa selkään, puhumattakaan selkäännoususta. Jakkaraltakin nouseminen teki tiukkaa. Myyjällä oli kovasti kuumetta niin hän ei voinut ratsastaa sillä eli en nähnyt hepan liikkeitä ennen selkään nousua, vähän jännitti, mutta turhaan.

Koeratsastin hepan pihassa olleella isolla kentällä, mutta siinä oli lunta melko reilusti eli oli vähän haastavaa. Hepan ravi oli aivan hervottoman iso, aluksi keventäminenkin oli vaikeaa ja nauroin, kun olo oli kuin alkeisratsastajalla. Aloin istumaan pieniä pätkiä harjoitusravissa ja sekin alkoi sujumaan ihan hyvin. Raviväistöt onnistui tosi hienosti, heppa oli tosi kiltti ja teki mitä pyysi. Suurin ongelma oli laukkannosto, sillä heti jos nojasin itse liikaa eteen niin laukka ei noussut. Todellinen opetusmestari, olin aivan myyty! Lähdin yksin vielä loppukäynnit pilkkopimeeseen maastoon, menin ihan pitkin ohjin ja puhuin kännykkäänkin samalla. Heppa ei pelkää mitään ja on tosi kiltti ja selväpäinen. Sitten piti tehdäkin jo päätös, sillä myyjän puhelin soi monta kertaa ratsastukseni aikana. No eihän tuossa ollut vaihtoehtoja! Maksoimme käsirahan ja kävin halimassa heppaa vielä tallissa. Sitten lähdimme takaisin kohti Kangasalaa, johan kello olikin yli yhdeksän illalla!

Heti kotiin päästyäni ja hepat ruokittuani menin koneelle tilaamaan varusteita, sillä hepan mukana ei tule kuin riimu. Mulla ei ole mitään varusteita tuon kokoiselle hepalle, se käyttää 165cm loimia ja muut taitaa olla x-fullia. Kello oli jo melkein kaksi yöllä, kun sain tilattua loimet ja kuolaimet. Nukahdin erittäin onnellisena :)


Tässä vielä tietoa:

- KWPN ruuna

- synt. -98

- säkä reilu 170cm

- re110-120cm

- heA yli 60% tuloksilla kansallisella tasolla






Tässä vielä kuvat kuvat loimista mitä tilasin:


Ulkotoppis:



Sadeloimi:


Tallitoppis:





Vielä pitäis ostaa kuivatusloimia, suitset, satula (koulu ja este), jalustinhihnat, suojat, ratsastusloimi ym... lista on aivan loppumaton! Hihii, toisaalta ihanaa, vaikka rahaahan tietysti kuluu ja paljon!


Viedään heppa maanantaina klinikalle ja mikäli kaikki on hyvin niin saamme sen kotiin heti silloin. Nyt vain sormet ja varpaat ristissä, ettei löydy mitään ihmeellistä!!







Tässä myyntivideo!



Tämän kaiken hehkutuksen jälkeen pitää muistaa se kurjempi puoli, nimittäin Rocksusta luopuminen on edessä huomenna... No mutta se pääsee hyvään kotiin!!

1 kommentti:

Riikka kirjoitti...

Oho mikä yhteensattuma! Just olin tällä viikolla viemässä Reinoa sinne Riihimäelle :) Se on ollu meidän tallilla jonku aikaa ja tykkäsin itsekkin aivan älyttömästi sillä ratsastaa! Oispa kiva jos se sais teiltä hyvän kodin :)