Sivut

perjantai 13. toukokuuta 2011

Kouluvalmennus

Olimme eilen taas Heiskasen kouluvalmennuksessa. Menimme oikeiden kouluaitojen sisällä, jotta se ei tunnu hevosten mielestä niin ihmeelliseltä tulevissa kisoissa. Lisäksi pystyimme harjoittelemaan ratsastusta ja siirtymisiä tietyissä pisteissä.

Kotitallilla ukkosti ja satoi, kun lähdimme ajamaan kohti Pohtista. Valmennuksen aikana vettä ei satanut paljon, mutta kotimatkalla tuli ihan kuin saavista kaatamalla ja trailerin tyhjennys oli aika vetistä puuhaa :D

Itse valmennus sujui ihan hyvin, aluksi Rocky oli ihan luupää, mutta heti kun opetus alkoi niin kaikki alkoi sujumaan. Menimme pysähdyksiä joka kirjaimessa, sitten muutaman askeleen ravisiirtymisiä tietyissä kirjaimissa, kolmikaarista kiemurauraa ravissa ja pääty-ympyrällä laukkatyöskentelyä. Ensin nostimme laukan pääty-ympyrän avoimella sivulla ja siirryimme raviin luhyen sivun puolessa välissä ja nostimme taas uuden laukan avoimella sivulla. Tämä oli aika hankalaa meille, koska ympyrä oli melko pieni ja siinä oli toinenkin ratsukko. Lisäksi Rockyn laukkakunto on aika heikko ja väsyttyään laukannostot ovat aika räpiköintiä. Ja Rockyn laukka kun on ajoittain melko raakaa, niin oli täysi työ ja tuska saada ratsastettua hyvät lyhyet laukkapätkät. Huilaustaukoja ei vain tullut ja puskimme Rockyn kanssa hiki hatussa hommia... Vihdoinkin oli lepotauko, jonka jälkeen jatkoimme samaa toisessa, vaikeammassa suunnassa. Kun olimme menneet siihen suuntaan, jatkoimme edelleen laukkaharjoituksia pääty-ympyrällä. Laukan tuli säilyä kokoajan ja lyhyen sivun puoleenväliin piti tehdä laukkavoltti sen pääty-ympyrän sisään. Tämäkin harjoitus tultiin molemmissa suunnissa. Lopuksi menimme pohkeenväistöjä uralta keskihalkaisijalle molemmista suunnista. Sitten sama ravissa, Rockylla ei oltu ennen menty niitä, mutta se hoksasi homman heti ekalla kerralla ja nyt voin tyytyväisenä sanoa, että nyt hevoseni menee ravipohkeenväistöä :)



Tänään Rocksani oli taas lasten alkeistunnilla ja toimi aivan älyttömän loistavasti! Laitoin sille kumpparit päähän, ettei juokse ihan pää pystyssä, laitoin ne niin löysälle, kun sai ja Rocky kulki rennosti hyvässä tasapainossa piuhat löysänä kokoajan. Selässä ollut tyttö oli niin pieni, ettei jalat yläneet edes satulansiipien ylitse :D Me ravattiin paljon ja laukkasimmekin aika monta kierrosta, tyttö oli ihan innoissaan, kun pääsi shettiksiä isomman selkään. Rocky oli oikein herrasmies! Huomenna vapaapäivä ja sunnuntaina isompien lasten tunnille. Alkuviikosta pääsen taas itsekin selkään, vihdoinkin! :)

Ei kommentteja: