Sivut

sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Hups, jääny taas päivittely vähemmälle!

Nyt on ollut aika jotenkin tiukassa ja on ollut paljon ohjelmaa. Päivittely on siis taas hieman unohtunut.

Tällä viikolla Rockylla on ratsastanut lähinnä nuo lapset, kun itsellä aika ei ole riittänyt. Maanantaina Iida meni sillä kevyesti, tiistaina ekaluokkalainen Tinja, keskiviikkona taisi olla vapaa ja torstaina kerkesin selkään itse. Menin kentällä puomeja ja kavaletteja. Perjantaina Rocksu hierottiin eli sillä oli vapaapäivä, samoin lauantaina. Nyt pitäisi lähteä tekemään sillä jotain, jos rankan päivän jälkeen vain jaksaisi! Voisi lähteä vaikka harjuun maastoilemaan...




Nyt on tallilla ollut aika paljon hulinaa, kun Pojulla on käynyt koeratsastajia. Olen nyt viimein päättänyt myydä sen... Se lähtee keskiviikkona uuteen kotiin. Pahimmalta taitaa tuntua irti päästäminen, mutta luulen, että asia unothuu kuitenkin melko pian, enhän ole aikoihin tehnyt Pojulla mitään. Tosin Poju oli aina se, joka ensimmäisenä hörisi suloisesti aamulla talliin mennessäni, muut hevoset vain hakkaavat seiniä vihaisina ruokaa vaatien. Jotenkin tuntuu, että Poju on aina ollut minun, vaikka tosiasiassa yhteinen taipaleemme alkoi vasta reilu kolme vuotta sitten. Toki siihen aikaan on mahtunut paljon kokemuksia: Ensimmäiset kisat, onnistumisia, suruja ja murheita, vihaa ja rakkautta, lämpimiä kesäpäiviä ja hyytäviä pakkasmaastoja, metsään eksymisiä ja sänkipellolla laukkaamisia. Kaikesta on selvitty, yhdessä. Nyt on kuitenkin aika päästä irti ja toivottaa Pojulle hyvää matkaa elämäänsä, toisen ihmisen ystävänä.

Talliin saadaan kuitenkin täytettä vielä samaisena päivänä, kun olen ostamassa shettistammaa Nallen ja Rommin kaveriksi tunneille. Lisäksi on tarkoituksena astuttaaa se kesäisin. "Pinnillä" on huippusuku ja se on varsonut jo useasti. Ratsastettu Pinnillä ei ole vielä kunnolla, mutta saammepa taas hieman tekemistä, kun Nalle on jo noinkin hyvällä mallilla osaamisensa kanssa. Tämä tosin on jo aikuinen, 8-vuotias. Se tarkoittaa sitä, että kehitys on ainakin ollut taattua ja voimme aloittaa ratsukoulutuksen heti kunnolla.

Lauantaina onkin minun ylioppilasjuhlat ja torstai/perjantai menee niitä järkkäillessä. Päivittelyyn saattaa siis taas tulla taukoa, mutta yritän saada uudesta ponista kuvia torstaihin mennessä. Ensiviikolla onkin sitten nämä meidän ponileirit, joten hommia ja suunnittelua riittää!


Ponijengi meidän takapihalla :)

Ei kommentteja: