Sivut

torstai 8. maaliskuuta 2012

Juttuja viikon varrelta

Nyt on ollut aivan huikeat ilmat, todella mahtavaa! Itsellä on väkisin suu hymyssä tuon auringon ansiosta. Alkuviikosta tallilla oli hiljaista, kun ei ollut tunteja. Ressu kengitettiin tiistaina ja kengittäjä oi ihan kauhuissaan Ressun kenkien koosta. Se kengitettiin siis nyt ensimmäisen kerran meillä ja edellisen omistajan kengittäjä oli laittanut sille kaksi kokoa liian pienet kengät jalkoihin! Nyt Ressu köpöttelee tyytyväisesti, kengän koko kiitettävät 5. Siinä on eroa shettisten kenkiin, hih :)

Eilen Venni klipattiin. Päätös oli vaikea, mutta lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen. Vennin mahahaavan takia sen karva on ollut todella kamalassa kunnossa. Se näytti kamalalta takkukasalta, se hinkkasi itseään kokoajan ja oli todella levoton, kun karvat kutitti niin paljon. Karvaa on nyt lähtenyt jo kaksi kuukautta ja loppua ei näy. Venniä ei siis ole ennen klipattu eli ei ole koneeseen tottunut. Aikaa meni vähemmän kuin shettiksen klippauksessa ja karvat lähti myös päästä ja korvista. Venni nautti klippauksesta, sen ylähuuli hamus ilmaa ja yritti rapsuttaa klippaajaa takaisin vastapalkkioksi. Kamalan karvan alta löytyi melko hilseilevä ja likainen iho. Harjasin sen kunnolla ja vein hepan ulos pikkupakkaseen ilman loimea pariksi tunniksi. Venni on yleensä vähänniinkuin pystyynkuollut, parempaa sanaa en osaa siitä keksiä. Nyt se kuitenkin laukkais tarhaa ympäri, pukitteli ja viskoi päätänsä, piehtaroi ja loikki ympäriinsä. Se nautti olostaan täysin siemauksin, varmasti ihana tunne päästä tuosta kamalasta takkukarvasta eroon!





Klippauksen jälkeen Venni pääsikin heti hommiin Nallen ja Rommin kanssa. Menimme lasten kanssa tunnilla puomiharjoituksia ja teiden ratsastusta. Alkuun Venni unohtelee jonkun jalan olemassaolon, mutta puomeilla sen meno on kyllä parantunut huimasti. Se osaa jo ravissakin asetella askeleensa niin, ettei astu puomin päälle tai kolauttele kauheasti. Alkuun se ei ymmärtänyt nostella jalkolaan ollenkaan. Tänään otimme mukaan myös ristikoita ja menimme aikalailla samantyylisiä asioita kuin eilistenkin tyttöjen kanssa. Myös kevyttä istuntaa harjoittelimme ahkerasti ja Venni toimii shettisten tapaan hyvänä ja tasaisena opetusponina. Tosin lopputunnista Venni tuli pienelle ristikolle pikkutytön ohjaamana hieman vinosti ja Venni loikkasi ihan järjettömän hypyn pienen ristikon yli. Ilmavaraa oli valehtelematta 70cm, ai että me nauroimme! Se selvästi katsoi, kun Nalle ja Rommi saivat hypätä isompaa pystyä ja vieläpä laukassa, hän joutui tulemaan pienen ristikon ravissa... Venni alkaa oppimaan, kyllä siitä vielä hyvä tulee! =)

Ennen tämänpäivän tuntia menin hetken Ressukalla ilman satulaa. Se meni ihan hyvin, vaikka piti ratsastaa se tosi nopeasti, kun aikaa oli tunnin alkuun vaan puoli tuntia.










Ja Pinnikin voi paksusti (273vrk)


Tuon kyselyn tuloksia katsellessani huomaan, että haluatte enemmän tietoa shettiksistä. Sen verran voin sanoa, etten niistä osaa tuon enempää kertoa, kuin mitä olen niistä tuonne niiden omille sivuille laittanut. Mutta yritän kertoa niiden elämästä täällä ahkerammin. Se vaan on hankalaa (tai tylsää), kun niiden elämä on kutakuinkin samanlaista päivästä toiseen. Niillä käy pikkutyttöjä tuossa mulla ratsastamassa ja muuten ne viettävät kokopäivän tarhaillen. Mutta yritän usemmin panostaa täällä shettisten kujeiden kertomiseen. Sitten haluatte kuulla näköjään myös minusta ja tallista. Lupaan tehdä lähiaikoina esittelyn molemmista. Hevosista olen aika tarkasti jo kertonutkin, mutta pidän siis ainakin saman linjan eli en vähennä juttua niistä. Kisoista ja valmennuksista kerron, kun sellaisia on. :)

3 kommenttia:

Saarasd kirjoitti...

reApua kun toi puomi näyttää pieneltä ja kapeelta ton Ressun alla :D:D:D

Elämää Suskun tallilla kirjoitti...

Hah jep :D Mut ne on kyl vähä normaalia pienempiä puomeja, kun kenttä ja ponitkin on pieniä... paitsi Ressu! :)

Saarasd kirjoitti...

No siis meilhä on kans puomit tyylii säkäl 2m pitkii :D Mut hyvin ollaan selvitty :D Tosin ne taitaa kyl olla iha normipaksui :D eipä tuota kisoissa kapeet esteet ongelmia ;)