Sivut

sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Koulukisat

Olin tänään Ressun kanssa koulukisoissa Wääksyssä. Mukana oli myös tuttujemme Roosa-poni, se matkusti kisoihin meidän kyydillä. Matkat sujui hienosti, vaikka meitä vähän mietitytti, että miten nuo kaksi kulkevat samassa kopissa. Olimme kisapaikalla noin tuntia ennen luokkamme alkua. Ehdimme varustaa itsemme ja hepat todella hyvin ja verkkaamiseen jäi aikaa todella reilusti. Ressu oli todella fiksusti kisapaikalla, tosi rauhallinen ja ihan oma itsensä. Kävelin aika kauan löysin ohjin ja aloin sitten ratsastaa sitä käynnissä ja ravissa. Otin pysähdyksiä ja siirtymisiä, peruutuksia ja lisäyksiä sekä paljon taivutuksia. Kun otin mukaan laukkaa, niin ongelmat alkoivat. Laukka oli tahmeaa ja se ei pyörinyt kunnolla, mutta laukan jälken ravi oli ihan mieletöntä ja Ressu oli ihan tööt. Meni hetki saada heppa takasin ruotuun ja ajattelin jättää laukat siihen, kun ne ei enää siitä sillä hetkellä parane. Ressu kilahti yhtä pahasti pienten lepokäyntien jälkeen ja nosteli laukkoja, kun pidin pohkeen ihan tavallisesti kiinni, sitten se jo pomppi paikallaan ja sähelsi kaikkea omaansa. Mietin hetken, että mitä olisi fiksuinta tehdä, kun se oli ihan höyrypää. Sain sen sitten rauhoittumaan ravissa, tein pitkillä sivuilla ulospäin asetuksia ym. Mun oli pakko pitää se kokoajan kuulolla ja ratsastaa omaan lähtöö asti, koska en halunnut ottaa riskiä, että se alkaisi taas pitämään sitä ihme showta. Oma vuoromme tuli kuitenkin pian ja pääsimme lähtemään.

Ressu selvästi ryhdistäytyi kouluaitojen sisällä, silläkin taisi vihdoistaviimein välähtää korvien välissä, että me olemme nyt kisoissa. Raviosuudet menivät tosi hyvin, ratsastin tiet oikein ylihuolellisesti. Sain kaikki kulmat, voltit ja kaarteet tosi hyvin, pysyimme myös tasaisesti uralla aivan aidan vieressä. Pysähdys ja peruutus meni aivan nappiin ja sekin näkyi arvostelupaperissa. Laukat nousi hyvin ja sain ratsastettua keskiympyrät ihan ok molempiin suuntiin. Kuitenkin keskiympyrän jälkeen molemmissa kierroksissa se rikkoi raville, vaikka tein selässä kaikkeni, että laukka säilyy. Oli kova ikävä raippaa, joka piti jättää aitojen ulkopuolelle... Yritin hyvällä, pahalla, sallitulla ja kielletyllä tavalla. Aivan hiipumispisteessä maiskutin oikein kunnolla silläkin uhalla, että tuomarit kuulivat. Käytin myös kannusta reilusti ja tein yksinkertaisesti parhaani. Valitettavasti Ressu katsoi parhaaksi jolkotella ravissa, ja ensimmäisen laukkalävistäjän jatkoin ravissa, koska olisi tullut kiire nostaa uusi laukka ennen seuraavaa nostoa. Ajattelin ennemmin kerätä hevosen kasaan ja kuulolle ennen toisen suunnan laukkaa. Päätökseeni olin ihan tyytyväinen, sillä seuraava nosto meni hyvin ja samoin se keskiympyrä. Sen jälkeen kävi samoin kuin edellisessä kierroksessa, mutta tässä suunnassa sain vielä laukan nostettua ja pääsin lävistäjän laukassa.

Prosentteja tuli 60.0% ja se nyt oli aika hyvin ekoiksi kisoiksi. Voin vain kuvitella, mitä prosentit ovat joskus, kun saadaan toi laukka sujumaan. Tuomarit kehuivat rataamme tasaiseksi ja rauhalliseksi. Kritiikkiä tuli loppuradan liian pitkistä ohjista ja tietysti laukasta tuli kommentti, että "enemmän eteen". Se on helpommin sanottu, kun tehty. Sijoitusta ei tullut, mutta olimme kuudensia. Lähtöjä oli yhteensä tässä luokassa 13.








Siirsimme eilen Pinnin varsomiskarsinaan. Maha on jo aivan valtava ja nyt parissa päivässä sen tissitkin on täyttyneet oikein kunnolla. Jotain on siis tapahtumassa ;)




Tässä vielä video, minkä tein viikolla:







7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

huippu video!! ja teillähän meni ressun kanssa hyvin noin ensimmäisiksi kisoiksi:) sulla on muuten tosi kiva blogi, seurailen anona:)

Elämää Suskun tallilla kirjoitti...

Kiitoksia paljon :) Meidän tallin videoista saa helposti hauskoja, kun kaikki materiaali on tyttöjen ja ponien ansiosta aina huvittavaa ja suloista. Kiva, kun pidät blogista!

Sanni kirjoitti...

Oho mikä maha sillä on jo!:D Hyvin meni ekoiksi kisoiksi ja todella kiva video!;)

Roosa kirjoitti...

tosi hyvä video1 :DD ja saaks tonne tulla leirille muutki ku tallil kävijät?. Tää sun blogi on vaiks kui hyvä muute! :)

Elämää Suskun tallilla kirjoitti...

Kiitos kommenteista :) Leireille eivät mahdu edes kaikki omat tallilaiset ja tiedän, että kysyntää olisi ihan valtavasti. Tällähetkellä toiminta on vielä todella pientä eli ulkopuolisille ei ole tilaa.

Anonyymi kirjoitti...

Entä tunneille,saako sinne tulla ulkopuoliset???????

Elämää Suskun tallilla kirjoitti...

Valitettavasti sama juttu kuin leirien kanssa :(