Sivut

perjantai 2. maaliskuuta 2012

Loma lähenee loppuaan!

Nyt alkaa olemaan kaksi ihanaa lomaviikkoa takanapäin, vielä tämä viikonloppu ja sitten alkaa työt. En jaksa edes ajatella, kuinka puhki tulen taas olemaan ja kuinka jaksan loppukevään painaa. Uusi työni tulee olemaan melko haastavaa ja työpäiväkin piteni tunnilla. Eli se tarkoittaa sitä, että se tunnin hengähdystauko työpäivän jälkeen on mennyttä elämää, syömään ehdin ja sitten pitääkin mennä tallille. Siellä vastassa kaikki tallityöt, Ressun ratsastus ja tuntien pito. Kotiin pääsee vasta illalla ja sit pitääkin mennä nukkumaan, että jaksaa aamulla nousta tallille seitsemäksi viemään hevosia ulos. Olen miettinyt vuokraajaa Ressulle, mutta niistä ei ikinä tiedä ja en halua ottaa sen kanssa mitään riskejä. Ja sen kanssa ei ihan kuka vaan pärjää, kun se on niin iso ja maastossa hieman vekkuli. Riittävän isoa kenttääkään ei ole kotipihassa eli olisi pakko mennä aina maneesille Tavelaan. Kai sitä jaksaa tämän kevään puristaa vielä näin!

Ensimmäisellä lomaviikolla minulla oli todella loma, se oli niin ihanaa. Yleensä hoidan kaiken tallilla yksin, nyt sain äitini antamaan hepoille ruuat talliin ennen töihinlähtöä. Sain nukkua joka aamu 10 asti, ihan luksusta! Tein tallityöt heti aamulla ja ehdin ratsastamaan Ressun valosalla. Kävin myös rentoutumassa uimahallissa ja laiskottelin iltapäivät. Iltaisin ei tarvinnut kuin pitää tunnit ja sitten pääsikin jo kotiin. Tämä toinen lomaviikko, jolloin siis kaikilla koululaisillakin oli loma, ei ollut enää niin rauhallista lomailua. Tallilla oli tyttöjä päivisin ja oli itse sidottuna aamupäivät tallille. Toisaalta oli ihanaa olla illat kotona, miettikää ehdin katsoa telkkaria! Ihan supermahtavaa! Ei voi kyllä sanoa, etteikö nyt olisi saanut nauttia lomasta :)

Tässä on kuvien muodossa hieman kuulumisia tältä parilta viikolta:
























(c) Elina Mäkelä


Tuo alin kuva on otettu Annan tunnita keskiviikkoaamulta. Ressu oli taas ihan super, ravissa ei enää juuri mitään ongelmia ja laukkakin alkaa pikkuhiljaa löytmään. Olen käynyt Ressulla nyt tosi paljon maastossa, ollaan laukattu paljon, kun maneesissa ei olla suotta sitä otettu, kun se ei suju vielä kunnolla. On laukattu sitten senkin edestä teillä. Siellä saa pyytää oikein kunnolla eteen ja hevonenkin nauttii, kun saa mennä reippaammin. Yhteinen sävel on muutenkin tuntunut löytyvän!

Pinnin maha kasvaa kamalaa vauhtia ja varsa voi syntyä jo kuukauden päästä. Huomenna haen olkia ja alamme valmistelemaan varsomiskarsinaa parin viikon päästä. Laskettuaika on 5. pvä toukokuuta, mutta Pinni on varsonut kaikki aiemmat varsansa kolme viikkoa etukäteen. Tästä voi siis vetää johtopäätöksen, että varsa syntyy huhtikuun puolenvälin tienoilla. Saan Pinnin edelliseltä omistajalta tarkat kantoajat nyt viikonlopun aikana. Ne kun pysyy tammalla yleensä aina samana.

Ei kommentteja: