Sivut

tiistai 13. maaliskuuta 2012

Pulleita uutisia

Nalle ja Rommi olivat sunnuntaina tuossa kyläkoululla talutusponeina talvitapahtumassa. Itse makasin kotona kuumeessa, enkä voinut lähteä itse pitämään talutusta. Yleensä hoidan tallihommat kuumeessakin, mutta edellisillan ja -yön 39 asteen kuume oli jo liikaa minullekin. Onneksi Sara ja Iida, 14-vuotiaat tallityttöni, pelastivat minut ja menivät ponien kanssa hommiin. Siellä oli kuulemma mennyt "ihan hyvin", Nalle oli ollut tuttuun tapaansa "vähän ärsyttävä" ja ehkä ihan vähän "idiootti"... Ja ties mitä :) Tuttu juttu, Nallea välillä ärsyttää kehän kiertäminen ja se keksii joka kierroksella taluttajalle jotain jäynää. Yleensä se yrittää syödä narua, välillä nappasee sormesta ja kaikkea tällaista. Nallella oli siis kärryt perässä eli se on omalla tavalla rankkaa ponille (kääntymiset). Rommi vei lapsia satulassa tuttuun tapaan kiltisti ja varmasti. Rommiakin välillä ärsyttää jatkuva selkään ramppaaminen, yhdessä tunnissa lapsia ehtii selkään parisenkymmentä ja kun tunteja on kaksi, niin ei ihme, että välillä ilme on surkea. Meillä ponit käyvät paljon tapahtumissa. Keikkoja on keskimäärin 5-7 vuodessa, ainakin. Nyt oli tarkotus ottaa Venni mukaan opettelemaan, mutta se piti nyt jättää pois, kun en päässyt itse mukaan.

Tänään hain postista paketin, kun tilasin vihdoinkin Ressulle kouluvyön Börjesiltä. Ollaan menty tähän asti shettisvyöllä. Tilasin samoilla postikuluilla yhden kivan riimunkin, kun se oli niin edullinen. Molemmat olivat erittäin hyviä ja sopivan kokoisia.

Lähdimme heti työpäiväni jälkeen Ressun kanssa maneesille, kun meillä oli Heiskasen valmennus klo.16-17 Tavelassa. Itse lähdin työpaikaltani kolmelta ja siinä oli vähän tekemistä, että ehdin ajoissa maneesille. Ja miettikää, hain tuon paketinkin postissa kotimatkalla! Tallilla olin klo.15.20 ja vaihdoin supernopeasti vaatteet, kävin vessassa, söin banaanin, heitin muille hepoille päiväheinät, hain Ressun tarhasta ja harjasin sen pikasesti. Sitten vain suojat, satula, loimi ja suitset. Tadaa ja kello oli 15.40. Maneesille kestää kävellen puolituntia, mutta aina, kun tulee tällainen työpäivän jälkeinen valmennus, niin olen ehtinyt hyvin perille, kun olen ravannut ja jopa laukannut maneesimatkalla. Tänään kuitenkin täällä Pirkanmaalla oli aivan järjetön myrsky. Meinasin tippua todella monta kertaa, vaikka kävelinkin koko alkumatkan. Ressu jumitti, teki sivuloikkia, yritti kääntyä kotiin ja säntäili. Plaah! Katsoin kelloa kokoajan ja yritin keikkua selässä. Jos tipun, niin sillon ainakin myöhästyn, koska en pääse takaisin selkään ilman jakkaraa. Ongelmansa jokaisella... Loppusuoralla sain vähän ravattua ja olimme maneesissa klo.15.58 :)

Tunnilla meitä oli vain kaksi ja harjoittelimme perussiirtymisiä ja liikkellelähtöjä. Kerroin Hannalle heti alussa, että olen ilmottautunut ensimmäisiin koulukisoihin ja kaipaisin vähän vinkkejä sinne. Menimmekin laukassa lävistäjiä ja yllätyin, kuinka hienosti se sujui. Hanna myös kehui, että kehitystä on tapahtunut paljon edellisestä kerrasta. Kritiikkiäkin tuli... minun hiuksistani! Niiden täytyy olla jatkossa kiinni. Olen aina tiennyt sen, mutta mulla on aina muutenkin hiukset auki, en ikinä pidä ponnaria ja mua ahdistaa jos ne on kiinni. Kypäräkään ei mahdu päähän kunnolla. Täytyy ensikerralla Hannan tunnille laittaa joku tupsu tukkaan! :D Kotimatkalla kävimme vain kerran ojassa ja kerran pyörähdimme ympäri oikein kunnolla. Ja tämän kaiken aiheutti kaksi pihassa leikkinyttä naapurin tyttöä. Ressu kun ei noita kakaroita tässä kotitallilla ollenkaan näe...

Eli tosiaan menemme harjoituskoulukisoihin sunnuntaina. Osallistumme nyt ensin ihan vaan HeC luokkaan, koska laukka ei suju vielä riittävän hyvin.



Nalle söpöilee tarhassa :)


Meidän Pinni-tammakin voi erittäin pulleasti, nauran joka ilta sen karsinassa, kun varsa potkii niin lujaa mahassa. Se ihan oikeasti potkii, mahasta näkee jo ihan päällepäin, kun siellä muljahtelee jokin. Kädellä tuntee jo oikeastaan kokoajan liikettä, mutta kunnon potkujakin tuntee melko usein. Tänään sillä on vuorokausia kasassa 277vrk. Yritän ottaa siitä uusia mahakuvia lähipäivinä :)






Ei kommentteja: