Sivut

perjantai 11. toukokuuta 2012

Esteitä

Nyt olemme päässeet yli koulutuomarien nipotuksista ja masentavista kommenteista! Oli aika hieman vaihtaa lajia. Okei, syy oli vähän parempi kuin koulutuuppaamiseen kyllästyminen. Postiluukkuun kolahti pari päivää sitten kirje Ypäjältä. Pienet ilon kiljahdukset pääsi, kun löysin kuoresta kutsun pääsykokeisiin! Tarkemmin papereihin perehdyttyäni lähestulkoon itkin... Esterata näytti kinkkiseltä, emmekä ole ehtineet esteitä treenata vielä yhtään! Aikaakin vain 3 viikkoa.. aaaapuuuaa!

Ei muuta kuin treenaamaan. Tänään olimme Pohtiksella Annan estevalmennuksessa. Onneksi otin ratapiirrustuksen mukaan ja aloimme heti harjoittelemaan radan kahta ensimmäistä osa-aluetta. Ensimmäinen oli kaksi kavalettia kaarevalla uralla, väliä12m. Aluksi se piti tulla kolmella normaalilla laukka-askeleella, mutta sitten aloimme treenaamaan laukan lyhentämistä, että saamme mahtumaan tuohon väliin 4 laukka-askelta, mitä radassa tuohon väliin vaaditaan. Se oli vaikeaa, mutta Ressu osasi homman hienosti!!




Seuraava harjoitus oli linja, johon lähestyttiin ravilla:

puomi - 60cm ristikko - yksi laukka-askel - 60cm pysty - kaksi laukka-askelta - 95cm okseri

Tehtävä kuulosti vähän pelottavalta, mutta se sujui aikas hienosti... Vaikka itse sanonkin :) Vihdoinkin hyppääminen tuntuu ihanalta, saa keskittyä omaan ratsastukseen ja nauttia esteiden yli liitämisestä. Aaaaah, voisin hehkuttaa vaikka kuinka kauan...!








Ylihuomenna estekisoihin, luokka 80cm. Mukavaa viikonloppua kaikille, palaillaan kisojen jälkeen :)




2 kommenttia:

Emppu kirjoitti...

Näytti todella hyvältä noi hypyt! Olin itse ihan kade, kun omalla ponilla nyt ei voi hypätä, kun on kantavana. Vaikka on ihan kiva saada varsa. :)
Onko Ressulla helppo ratsastaa? Onko se herkkä, vai ei-niin-herkkä? :D

Elämää Suskun tallilla kirjoitti...

Kiitos! :) Ressu on kentällä ratsastaessa aikalailla kaikenkestävä, sellainen opetusmestarityyppi, joka ei hätkähdä ratsastajan virheistä. Mitään se ei anna ilmaiseksi, mutta tekee kaiken, kun osaa pyytää oikein. Eli en nyt ihan helpoksi sanoisi, kovasti täytyy ratsastaa. Mitään hölmöilyjä se ei tee ainakaan usein, joten sillälailla se on helppo. Ja ei ole herkkä :) Maastossa on sitten AIVAN eri juttu!! :D