Sivut

sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Ruusukevyöry

Viikko on taas kulunut edellisestä postauksesta. Mitä pidemmäksi postausväli pääsee, sitä vaikeampi on tarttua toimeen ja alkaa kirjoittamaan tänne. No tuleepahan muisteltua hyvin kaikkea mennyttä!

Viimekerralla kerroinkin teille, että viimeviikonloppu oli hyvin menestyksekäs Marinkan ja Rommin osalta, eikä Vennillä ja Nallellakaan huonommin mennyt. Ruusukevyöry ei ota loppuakseen ja yritänkin nyt muistella kuka on voittanut ja mitä!

Keskiviikkona lähdimme seuramme Keskiviikkokisoihin. Lähdimme sinne seuraavanlaisella kokoonpanolla:

Jenniina & Rommi - ristikko
Sara & Venni - ristikko
Marinka & Rommi - 50-60cm
Susku - Ressu -70cm

Kisoihin oli siis kuskattavana kolme pollea ja se nyt tuottaa omanlaisensa haasteen, kun traileriin mahtuu kerrallaan kaksi. Työpäiväni jälkeen meillä oli minuuttiaikataulu ja oli kiire saada hevosia kisapaikalle. Kaikki tämä vaiva oli sen arvoista, sillä jokainen tallimme ratsukko toi kotiin ruusukkeen puhtaasta radasta!!











Torstaina, perjantaina ja lauantaina palauteltiin ja valmistauduttiin sunnuntain koitoksiin. Meillä oli ihan perusmeininkiä kotitallilla; lapset ratsastelivat poneilla ja tallihommia paiskittiin tuttuun tapaan. Pikkuvauvakin pääsi ulkoilemaan päivittäin uuteen, turvalliseen tarhaan, jonka teimme alkuviikosta. 

Tänään sunnuntaina oli vuorossa koulukisat Pohtiolammella. Luokkana heC:2, jossa kilpailin Ressulla aikuismestaruudesta ja Marinka Rommilla harrastemestaruudesta. Rommi oli tahmea jo verkassa ja radalla vielä tahmeampi. Kaiken kruunasi kakka kesken radan (jonka aikana ei voinut ponin mielestä jatkaa suoritusta). Tuloksena junnuille tuli onnettomat 52%.... Rehveli taas oli tosi kivan tuntuinen, sen kanssa ei tarvitse jännittää mitään, mikä toisaalta ei oo kauheen hyvä juttu. Verkassa vaan ratsastelen ja nautin menosta, sitten kun sama meno jatkuu radalla, niin tulos näkyy arvostelupapereissa. Tänäänkn pakersimme radan läpi aika tasaisen varmasti, olisimme ehkä parempaankin pystynyt, mutta rento fiilis ja lämmin kevätaurinko taisi laiskottaa kuskia. Silti rata oli ehdottomasti paras mitä olemme yhdessä menneet, vaikka prosentit olivatkin surkeimmat. Saimme myös vain 52% ja se vähän latisti tunnelmaa. Tietty aluekilpailujen yhteydessä arvostelu on tiukempaa... Yllätykseksemme kuitenkin kävi näin:




Saimme aikuismestaruuspronssia, hah :D Nojuu mikäs siinä.... Ensiviikonloppuna jatkuu sitten esteillä, luokkana 80cm. Siihen asti adios!



2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea! :) Tuli muuten mieleen,että miksi käytätte Vennillä ja Nallella meksikolaisia? Kun ne eivät ainakaan tekstin perusteella ole mitään kauheita menijöitä, enemmänkin laiskoja? :D Kun eikö meksikolaisia käytetään ylensään semmosilla aika vauhdikkailla polleilla? :)

Elämää Suskun tallilla kirjoitti...

Kiitoksia onnitteluista! :) Käytän kaikilla hevosilla aina mieluiten meksikolaisia, koska ne ovat mielestäni hevoselle kaikista miellyttävimmät päällä. Ne antavat kunnolla tilaa hengitykselle, ovat tukevat ja kaikenlisäksi lasten on helppo laittaa ne hepoille. Ressulla täytyy olla tavallinen, koska kierrämme suurimmaksi osaksi koulukisoja (meksikolaiset ovat ennemmin esteradoilla käytössä). Rommilla ei ole meksikolaisia, koska sillä ei ole semmoisia ja se ei ole minun ponini enkä vastaa sen varustehankinnoista. Eli niiden käyttö ei vaikuta välttämättä hevosen vauhtiin, toki meksikolaiset sopivat kuumille hevosille sekä estehepoille juurikin tuon helpon hengityksen ansiosta. Ja Venni on tosiaan sopivan laiska, mutta Nallesta en sanoisi samaa, se ei pysy maastossa lapsilla juurikaan hanskassa ja on erittäin reipas ratsastaa! :)