Sivut

maanantai 21. toukokuuta 2012

Huh hellettä! 8)

Ahersimme lauantaina laitumia! Meidän oli tarkoitus purkaa viimekesäiset laitumet tuolta takapelloilta ja siirtää ne tuohon tallin viereiselle pellolle. Tolpat ja langat olivat kuitenkin säilyneet lähes koskemattomina talven yli ja olisi ollut turhauttavaa alkaa purkamaan niitä, kun siellä oli jo aika paljon syötävää. Siispä vain parantelimme sitä ja veimme hepat sinne totuttelemaan pariksi tunniksi. Hepat olivat ensimmäistä kertaa samassa tilassa tällä kokoonpanolla. Ressu ei ole varmaan ikinä edes ollut laitumella, eikä kuulemma ikinä kenenkään kanssa samassa tarhassa. Se niin nauttii, täytyyhän sitä kilpaheppojenkin hevosina saada elää! Hevosten pito takapelloilla on rasittavaa ja erittäin epäkäytännöllistä. Sinne on matkaa tietä pitkin n.500m ja meidän talolta (missä on lähin vesipiste) n.300m. Neljän hevosen raahaus sinne totuttelemaan on jotain niin ärsyttävää, puhumattakaan vesien kanssa läträämisestä. No syökööt nyt ensin noi kaksi sarkaa tyhjiksi, saavat olla loppukesän sitten ihan tallin vieressä, luksusta!! Pinnille ja varsalle teimme tuohon tallin viereen oman pikkulaitumen, kävimme ostaan akkupaimenenkin, että vauva oppii heti pienestä pitäen lankojen tarkoituksen.... Kamalaaaa! Tällithän se siitä otti, ja moneen kertaan. Ei se ymmärtänyt, että mikä sitä lankaa vaivaa kun se tuollalailla häntä komentaa. Ennen tuota sähkölangat ovat olleet sen suurta herkkua, niitä on ollut kiva nakerrella pienillä hampailla.






Pinnin ja varsan laidun on tien toisella puolella, 10 metrin matka tallin ovelta. Tässä näkyy upouusi paimen ja hienosti asennetut tolpat. Siltakin saatiin paikalleen!


Sunnuntaina lähdimme Hämeenkyröön Annalle. Meillä oli sovittu sinne estevalmennus. Lähdimme tallilta yhden jälkeen. Matkalla haimme evästä ja Anna soitti, että voidaanko tuoda sille energiajuomaa. Heh, on mulla valmentaja! No mikäs siinä, jos meidän valmentaminen sellaista vaatii. Perillä olimme puoli kaksi, eli matkaa meni traikun kanssa yli tunti. Annan uusi tila on niin hieno, siellä on mahtava kenttä, estekalusto, hevosten uittoallas, treenirata ym! Tosin siellä on vielä vähän tekemistä, kun Anna osti paikan viimekesänä. Nyt oli juuri istutettu kentänlaidalle jotain rehuja ym, siitä tulee vielä huippuhieno paikka!! Menemme sinne kesällä useammaksi päiväksi. Tässä vähän kuvia sieltä:


Hevosten hiekkapohjainen uittoallas, tämän ja tarhojen ympärillä kiertää hiekkapohjainen treenirata (n.500m).


Treeniradan suoraa.


Estekenttä 40 x 60m, koulukenttä tulossa kuulemma myös!


Sitten valmennukseen! Se sujui tosi kivasti, harjoittelimme lisää sitä esterataa, mikä on edessä viikon päästä Ypäjän pääsykokeissa. Menimme viiden laukka-askeleen linjaa, lävistäjällä okseria sekä tankkaismme lisää sitä kavalettiharjoitusta, missä tulee saada neljä pientä laukka-askelta kavalettien väliin kaarevalla linjalla. Lopuksi kaikki esteet olivat 90cm:n korkuisia. Menemme loppuviikosta sinne uudestaan, silloin rakennamme koko radan ja harjoittelemme alusta loppuun asti. Marinka ja Rommikin tulevat mukaan treenaamaan. Tässä videolla näkyy pätkiä tuosta valmennuksesta (minulla päällä vaalea t-paita ja estekalusto on värikästä). Myös klippejä edellisestä valmennuksesta sekä kisoista.




Tänään Roosa aloitti TET-harjoittelunsa tallilla. Hän ratsasti Nallella ja Vennillä, molemmilla harjussa. Sitten hän vei hepat laitumelle ja siivosi tallilla. Ihan huippuihanaa, kun joku tekee ne hommat, mitä itse väännän iltaisin itkukurkussa pitkän työpäivän jälkeen - Ja tekee sen vieläpä hymyssä suin!! Huomenna Roosa ratsastaa taas Nallella ja käyttää hevosia laitumella. Kengittäjäkin tulee, se laittaa Vennin, Rommin ja Nallen kesäkenkään ja vuolee Pinnin kaviot. Voi kengittäjäparka, sen takapuolessa on aivan varmasti pienten naskalien kuvat sen suorituksen jälkeen. Vauva on aina hampaat kiinni hoitajan persuuksissa... :D


Kävimme äsken Marinkan kanssa ratsastamassa, olin Ressulla ja Martta Rommilla. Meidän piti mennä ratsastamaan montunpohjalle, mutta emme me siinä jaksaneet kauaa pyöriä. Laukkasimme harjun päälle ja ravailimme metsässä. Se siitä kouluratsastuksesta taas... Tässä hommassa ei oo mitään rotia, mutta ei kerrota valmentajille mitään ;)

Ainiin ja tänään lähti Hippokseen tieto meidän vauvasta ja nimeähän emme olleet päättäneet. Kirjoitin äkkiä kolme parasta ehdotusta ja painoin äkkiä "lähetä", nyt sitä ei voi enää muuttaa. Mulla alkoikin jo mennä hermot, kun kokoajan piti yrittää keksiä nimeä! Nimeksi tulee nyt siis Papinojan Pikku-Bimlis, lempinimiä saa ehdotella! Isän nimi on siis Bimlis Mc Moon eli "Piiperö" / "Piippis".






2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pikku, Bimlis,
Pihku, Piikku, Piksu, Piltti (<3), Peukku, Pekku:D

Anonyymi kirjoitti...

Kiva postaus :)
Voisko olla esim Pikkis :) ? Tuli ekana mieleen :D Tai esim piikki :)
Tai sitte Piki ;)