Sivut

torstai 21. heinäkuuta 2011

Istuntaharjotuksia

Olipas outoa olla tunnilla, jossa keskityttiin ensimmäistä kertaa kunnolla vain minuun! Tähän asti on vain työstetty Rockya ja minun ratsastuksen hienosäätö on jätetty aikalailla väliin. Tämä on tietysti ollut hyvä, koska Rocky oli niin onneton tullessaan, että oli tärkeää vain päästä työstämään sitä kunnolla eteenpäin. Toki Anna on minua opettanut, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun hevoselta ei vaadittu mitään. Tai no, nythän sen hyvä käynti-ravi-laukka tuntuu jo arkipäivältä...

Olimme siis Niihaman isossa maneesissa sateisen sään vuoksi. Menimme koko tunnin ilman jalustimia. Anna neuvoi heti alkuunsa minulle kaikki pienet niksit, jotta löytäisin oikean asennon ja hyvän tasapainon. Se käänteli ja väänteli mun jalkoja joka suuntaan ja näytti missä niiden kuuluu olla. Teen sen virheen, että painan kantapään liian alas ja kevennän "nilkoilleni". Lisäksi istun liian takana, painoa pitäisi saada siirrettyä enemmän istuinluiden etuosalle. Ja koko jalka on liian edessä. Mitähän vielä oli... Liikaa virheitä! No ainakin se, että olen liian "lötkö" ja nojaan liikaa taaksepäin. Noniin, kun Anna sai kaiken tämän kerrottua, niin oli aika lähteä ratsastamaan ympyrällä käyntiä ja ravia. Minulla oli paino liikaa ulkona eli lähdin valumaan sinne. Sen seurauksena alkoi sisäjalka menemään kippuraan ja tasapaino meni. Kun lopulta saatiin palaset loksahteleen paikoilleen, niin ei ollut mitään ongelmaa. Rocky oli tyytyväinen ja liikkui koko tunnin rennosti, kun en hytkynyt selässä ja olin paremmassa tasapainossa. Loppuraveihin otimme jalustimet ja opin keventämään "polvilleni" ja nojaamalla vähän eteenpäin sain istuntani suoraksi. Vaikka se tuntuisi etukenolta, niin peilistä katsottuna istuinkin aivan suorassa! Ratsastus oli paljon mukavamman ja helpomman tuntuista sekä Rockysta että minusta. :)

Tämä oli todella tehokas tunti. Sanoinkin Annalle, että haluan koulutunnit tällälailla yksityistunteina. En osaa keskittyä ryhmätunneilla, kun joku ei kokoajan sano, että teenkö oikein vai väärin. Lisäksi se, että hevonen on kuitenkin osaamaton, niin en halua, että teen virheitä sen kanssa. Maksan mieluummin vähän enemmän, että saan tehokkaan yksityistunnin, kuin että puksutan huonolla fiiliksellä ryhmässä saaden kommentteja silloin tällöin. Estetunneilla aletaan käymään ryhmässä kahden muun samantasoisen kanssa, muiden ratsastusta seuraamalla oppii hyvin ja samalla hevonen saa hengähtää. Siinä kuitenkin aina esteillä opettaja on keskittynyt meihin, kun hyppääminen tapahtuu yksi kerrallaan.


(Meillä piti olla estetunti, siksi on martsat ym)


(Vähän tuli hiki)


Ajattelin mennä huomenna Rocksulla niitä puomeja. Sen jälkeen lähden Hämeenkyröön serkuille, kun siellä on lauantaina häät. Eli lauantaina Rockylla on vapaapäivä. :)

Ei kommentteja: