Sivut

keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Vapaapäivä

Rocksu vietti tänään aurinkoisen vapaapäivän, kun en ehtinyt ratsastaa sillä. Olin taas koko iltapäivän katsomassa niitä Backlundin valmennuksia.

Ilmottauduin tänään muuten kisoihin, jotka ovat ensi tiistaina ja keskiviikkona. Tiistaina menen heC1 ja keskiviikkona 70cm ja 80cm. Tuon kouluohjelman menin silloin Hämeenkyrössä, nyt on menty hurjasti eteenpäin eli prosentit toivottavasti nousevat. Ja estekisoihin siis lähden ensimmäistä kertaa hyppäämään kahta luokkaa! Rockyn hyppykunto on kasvanut ja se jaksaa varmasti hypätä kaksi luokkaa, kun ei ihan hirveästi verkkaa ennen pienempää luokkaa. Tulee muuten ensimmäinen 80cm rata mentyä! Siinä luokassa tulee tosin erikoisesteitä, mutta se on vaan hyvää harjoittelua.

Meidän tallin ponitkin menevät hyppäämään hieman isompaa, kun ristikkoluokkaa ei jostain syystä järjestetä. Nalle menee toisen 50-60cm luokkansa, ensimmäisenhän se voitti Aitoniemessä. Toivottavasti ne on Marinkan kanssa vireessä, jotta tulee yhtä hieno rata kuin viimeksi. Roosa ja Rommi ovat kerran hypänneet 70cm:n luokan päästen jopa kolmen ensimmäisen esteen yli ennen hylkäystä. Nyt nähdään, että onko harjoittelu tuottanut tulosta. Helpotuksena on kotikisat ja alle menty pikkuluokka (50-60cm). Onhan R-team hypännyt kotona jo liki 80cm rataa juuri viimeviikolla! Nalle ja Marinka osallistuu muuten myös tuohon kouluohjelmaan tiistaina. Olin niin helpottunut, kun sattui tulemaan sama rata kuin mitä on sitten heti muutaman päivän päästä SM-kisoissa!! Marinka on vielä niin pieni ja kokematon, että se olisi varmasti mennyt sekaisin toisesta kouluradasta... Tuotakin rataa on opeteltu kuukausi ja se silti unohtuu välillä.

Sitten siihen Backlundin valmennukseen!! Voin lämpimästi suositella muiden valmennuksien katselemista, sieltä saa napattua paljon hyviä neuvoja. Tänään suokkiryhmä aloitti ja niitä seuraillessa huomasi yhtäläisyyksiä Rockyn kanssa. Siispä kuuntelin erityisen tarkkaan valmentajan neuvot ja vinkit. Kokeneemmat ratsukot seuraavissa ryhmissä menivät täysin samat harjoitukset, mutta tietysti isompana.

Ehkäpä kaikista parhain treenivinkki oli laukan säätely kahden puomin välillä, joilla on etäisyyttä 17 metriä. Hevosen laukka on kuulemma riittävän kehittynyttä esteradalle, jos siihen väliin saa kolmella eri askelmäärällä laukat mahtumaan. Normaali askelmäärä oli viisi ja tämä tultiin muutaman kerran. Sen jälkeen pyydettiin isoa keskilaukkaa siten, että väliin sai tulla vain neljä laukka-askelta. Kaikista vaikein tuntui olevan laukan kokoaminen, jolloin askeleita piti saada mahtumaan kuusi. Ajattelin heti sen olevan täysin mahdotonta, mutta muutkin siihen kykenivät, joten pakkohan sitä on kokeilla!!

Mukana minulla oli Zelda (koira) ja kamera... Koneella on siis läjäpäin tärähtäneitä kuvia :)


Hevonen heitti ratsastajan alas ja jatkoi esterataa, se hyppeli kaikki esteet mitä eteen osui. Hauska tapaus :)


Katsomosta löytyi koiraparkki, sain kuvattua paremmin. Zelda, Roosa ja Netta


Veera ja Rode


Käytin Zeldan uimassa sen eilisten 5v synttäreiden kunniaksi. Zeldalla on krooninen korvatulehduskierre ja taas on toinen korva tulehtunut, joten uiminen ei oo sille arkipäivää, vaikka sitä hommaa rakastaakin. Korvat tulehtuu aina, kun käy uimassa. En meinannut saada sitä järvestä pois ollenkaan!! :)


Varasin muuten tänään Rockylle rokotusajan, yleensä eläinlääkäri tulee samana päivänä kun soittaa, mutta siellä on jotain sijaisia nyt kesällä niin sain ajan vasta viikon päästä torstaille, plaah!! Olin jo niin suunnitellut loppuviikon vapaaks sille, mutta meneehän se nyt toisaalta hyvin, kun lähdemme sitten ens viikon perjantaina koko viikonlopuksi shettisten SM-kisoihin niin Rocksu olis muutenkin lomaillut. Menee vaan tiukille sen kolmen viikon tehoste, kun se menee sit pelottavan lähelle elo-syyskuun vaihdetta... Kuninkaalliset meinaan 2.9!!

Ei kommentteja: