Sivut

torstai 14. heinäkuuta 2011

Paluu arkeen...

Oltiin eilen Annan valmennuksessa Pohtiksella, se olikin ryhmävalmennus eli tunnilla oli toinenkin ratsukko. Mentiin ilman jalustimia ympyrällä harjotuksia ja se oli tosi vaikeeta, kun pompin Rockyn selässä enkä kertakaikkiaan pysynyt siellä. Ilman satulaa ei oo mitään ongelmia, eikä harjoitusravissakaan jalustimilla. Sainkin nyt määräykseksi mennä joka kerta vähintään 5 minsaa ilman jalustimia. Lopuksi otettiin muutama este, kun lauantaina on eka aluekisat. Rocky meni tosi hyvin, mutta itse hieman matkustelin vaan kyydissä. Hypyt alkoivat sujuun vasta, kun kysyin Annalta tarkennusta, että mitä se tarkoittaa kaikella "pää ylös, lyhyempää laukkaa, enemmän laukkaa" ym jotka olivat ristiriitaisen kuulosia. Nyt siis selvisi se, että aina kaarteessa täytyy ratsastaa laukkaa eteen, mutta ei saa päästää hevosta pitkäksi. Sitten vain puolipidäte ja askeleet osuu esteelle täydellisesti... Ihmeelliseltä se kuulosti, mutta kun tein näin niin ei ollut minkään sortin ongelmia! Hyppäsimme siis pientä ratapätkää, yhden esteen alla oli sateenkaari eli se oli ensimmäinen erikoiseste mitä on ikinä menty. Rocky ei kytännyt sitä ollenkaan, olin hieman ihmeissäni.

Ainut asia mikä nyt hirvittää, on tulevat aluekisat. Siellä on kuulemma melko pieni kenttä ja kapeat esteet (Pohtilampeen verrattuna). Eli siis Rocky täytyy saada kulkemaan napakkaa, mutta lyhyttä laukkaa, eikä se saa päästä kaahottamaan. Katselin youtubesta videoita aiemmilta vuosilta ja näyttää siltä, että jo tässä 70cm:n luokassa on muuri!! Rocky ei ole ikinä edes nähnyt sellaista. Kurjaa jos matka siellä tössää siihen. Hieman tekisi mieli mennä naapurin kentälle hyppään niiden muuri huomenna pari kertaa... Katsoo nyt jaksanko :)

Tänään ajattelin mennä ilman satulaa niin tulee sitä tasapainoo reenattua. Huomenna saatan mennä vääntään koulua sinne naapuriin ja ottaa lopuksi sen muurin pari kertaa, mutta se ei ole vielä varmaa. Lauantaina sitten lähtö Urjalaan, muiden suokkien sekaan!

Ainiin! Olemme harjoitelleet Rocksun kanssa nyt suitsien laittoa. Olemme edistyneet harjoittelussa, mitä en olisi ikipäivänä uskonut tapahtuvan. Tullessaan Rocky ei antanut koskea korviinsa ollenkaan, riimua ei voinut ottaa pois ollenkaan ja se oli muutenkin erittäin epäluuloinen, kun sen pään lähellä hääräsi. Nyt voin koskea sen korviin, voin ottaa molemmin käsin niistä kiinni ja se antaa rapsuttaa niistä kunnolla. Tähän päivään asti olen koonnut suitset sen päähän, mutta tämäkään ei ole ollut mikään itsestään selvyys. Viimekesänäkin se karkasi, kun joutui paniikkiin, kun yritin koota niitä sille. Se pelästyi, että kosken sen korviin. Edes ohjia ei voinut laittaa korvien yli. Nyt siis ohjat saa nostettua (ei tarvitse heittää) korvien yli. Lisäksi purettuani suitset, en enää laita niskahihnaa kaulan/niskan yli vaan voin nostaa ne rauhassa korvien yli. Olen joka suitsitus kerralla toistanut saman ainakin 5 kertaa. Sen jälkeen kiinnitän otsahihnan paikalleen ja teen saman, sekin sujuu jo vaikka se onkin hieman pelottavaa! Eli nyt olemme siinä pisteessä, että vain kuolaimet tarvii avata toiselta puolelta. Toki tämäkin vaihe vaatii varmasti vuoden harjoittelun, mutta ehkä se ei olekkaan ihan poissuljettu ajatus, että tälle hevoselle saa joskus suitset päähän normaalisti :)



1 kommentti:

Katja kirjoitti...

Hieno heppa sinulla:)