Sivut

keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Ponit tykittää - Rocky lomailee!

Rocksulla oli tosiaan vapaapäivä, samoin koko loppuviikko....

Vaikka en päässytkään Rockyn kanssa Pohtiolammen koulu- ja estekisoihin, niin en todellakaan masentunut! Meillä oli trailerin täydeltä taitoa, kun pikkupojat Nalle ja Rommi valmistautuivat kisoihin.

Eilen tiistaina oli siis kouluksat, siellä mukana oli vain Nalle, koska alunperin Rockyn piti tulla enkä molempina päivinä olisi jaksanut montaa kertaa kisapaikalle hevosia kuskata. Luokka oli heC:1 eli sama, mikä on lauantaina SM-kisoissa. Nyt pystyin keskittymään verkassa vain Marinkaan ja Nalleen, joiden reenaamiseen olen itse Satun kanssa antanut täyden panoksen. Olemme koko kesän harjoitelleet koulua ja tarkoituksena oli ennen tulevan viikonlopun SM-kisoja saada Nalle kulkemaan nätisti myös Marinkan kanssa. Pienten hermoilujen jälkeen parivaljakko pääsi radalle ja sai sympaattisia naurahduksia katsomosta, taisi siinä tuomariakin hieman naurattaa. Ja myönnän itsekin jännityksen ohessa hieman tirskuneeni, sillä he ovat niin ylisuloinen kaksikko, kun niin kauniisti taivalsivat kouluaitojen sisäpuolella. Rata sujui tosi hyvin ja prosentit oli melko hyvät: 59% ja rapiat. Luokassa oli 12 lähtöä ja nämä meidän junnut sijoittuivat kakkosiksi! Meinasi onnenkyyneleet päästä, kova työ oli vihdoin palkittu. Mietimmekin Satun kanssa, että kaksi kuukautta sitten kumpikaan niistä ei osannu juurikaan mitään ja olemme saaneet ne tähän pisteeseen, että he vievät seurakisoissa isojen hienojen hevosten ja ponien nenän edestä ruusukkeet. Luokan voittaja oli aluetasollakin hyvin prosentein heB:tä kisannut suokki, se sai vain vajaa kaksi prosenttia paremman tuloksen kuin meidän junnut!






Tänään oli vuorossa estekisat. Nalle ja Marinka hyppäsivät 50-60cm. Nalle oli melko tahmea koko radan ja kompuroi yhdessä okserissa, mutta yhtään virhepisteitä ei tullut koko radasta. Nyt pitää vaan saadaa PALJON enemmän laukkaa viikonloppuna, tai Nalle ei hyppää yhdenkään esteen yli.

Rommi ja Roosa onnistui tiputtamaan 50-60cm:n luokassa ekan puomin alas, aika taitavaa! Niillä kuitenkin jo monen monta sen kokoista puhdasta rataa alla. Ei ole muuten tainnut kertaakaan Rommi puomia pudottaa Pohtiksella ennen tätä... Onneksi oli vielä isompi luokka edessä: 70cm. Roosa ja Rommi ovat kerran yrittäneet, päästen kolmesta ensimmäisestä esteestä yli ennen kuin Roosa tippui. Meinasin luvata Roosalle jotain jokaisesta puhtaasti ylitetystä esteestä, sillä esteet näyttivät taas ihan hirveän isoilta. Okserit olivat pitkiä ja isoja. R-team kuitenkin yllätti koko kisakatsomon ja etenkin minut päästen jokaisesta esteestä yli ilman pienintäkään ongelmaa, huippua!!


(Nalle ja Marinka radan jälkeen)



(Roosa ja Rommi radalla, kieli keskellä suuta kohti estettä :D)


Kisojen jälkeen koitti vihdoinkin se hetki, kun jo jonkin aikaa haaveissani ollut juttu kävi toteen. Olen haaveillut tallillemme jotain maskottia. Äitini haluaisi ankkoja, mutta olen ollut jo vuoden sitä idea vastaan, kun en halua niitä sotkemaan hienoa ja siistiä talliani. Ne sontii vaan ja ketut söis ne kuitenkin. Minä taas haluaisin koiran, joka olisi seuranani tallilla, mutta äitini on taas sitä ajatusta vastaan, kun meillä on jo kaksi koiraa ja sanoi etten saa koiraa ostaa tänne, vasta kun muutan omaan kämppään. Siispä päätimme ostaa tallikanin. Selailtiin ilmoituksia ja mietittiin pitkään: Belgianjätti vai ranskanluppakorvakani. Niitä oli vähän huonosti tarjolla ja jos löytyi kiva niin se oli tosi kaukana. Sitten löysimme ilmoituksen näiden kahden rodun risteytyspoikasista. Ainut ongelma oli se, että tämä kasvattaja myi vain kaksi kania, ettei kukaan joudu oleen yksin. Päätimme sitten ostaa ne. Saanko esitellä: Veljekset Verneri ja Viljami!




Nämä ovat vasta vajaa 4kk:n ikäisiä ja pojista kasvaa reilusti yli 5 kiloisia mötiköitä. Ne kasvavat vielä kesän meillä kotona ulkohäkissä, mutta syksyn tullen muuttavat talliin, jossa saavat temmeltää vapaana.

Ei tänne tämän kummempaa kuuluu, palaillaan! :)


Ei kommentteja: