Sivut

sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Esteitä!

Jihuuuu nyt jäi parempi mieli estekisoista! Rocky oli tosi hyvä ja kaikilla oli kivaa. Kisat olivat siis Hämeenkyrössä Sata-Hämeen ratsastuskoululla. Mukanamme oli myös Roosa ja Rommi, he tulivat luokat 50cm ja 70cm. Meidän tallin shettisenergiaa! Sara oli hoitajana ja äiti oli kans mukana pelkäämässä, se on sellanen arkajalka :D

Kotipihassa Rocky käveli suoraan traikkuun, ei laitettu ollenkaa loimia, kun oli niin kuuma, mittari näytti +20 astetta koko päivän! Matka kesti tunnin ja hepat oli tosi fiksusti koko matkan. Kisapaikalla käytiin ensin käveleen rata ja maksaan lähtömaksut. Otettiin pollet kopista vasta sitten ja alettiin verkkaan. Rocky oli tosi nahkee, johtui varmaan "helteestä". Annakin ilmestyi jossain vaiheessa rääkymään ohjeita kentänlaidalle, vaikka meillä ei mitään hätää ollutkaan. On se silti vaan niin mukavaa, kun oma valmentaja ohjaa kisoissa! Hypyt sujui verkassa näin mallikkaasti:






Välillä piti etsiä varjopaikka ja mennä huilimaan, siellähän tuli ihan hiki! Kesä on vihdoinkin tulossa, ihanaa! Odotellessamme maneesiin pääsyä, tapasimme erään naisen, joka alkoi kyselemään Rockysta. Loppujenlopuksi selvisi, että tämä nainen on hoitanut ja ajanut Rockylla sen ollessa nuori oripoika. Rocky on kuulema todella mahtava ajaa, kiltti ja rauhallinen, mikä onkin syy siihen, miksei siitä ravuria tullut. Tässä selvisi siis monta asiaa! Samoin selvisi se, että lähestulkoon kaikki Rockyn sisaret, jotka ovat syntyneet samalla kasvattajalla, ovat hieman huonoja käyttäytymään laumassa. Ei siis ihme, että meilläkin ongelmia tässä asiassa. Kasvattaja ei oikein ole varsoja käsitellyt ja ovat monet vähän erikoisia. Myös Rockyn korvaonglma selvisi. Rockyhan ei anna koskea siis korviinsa, suitset pitää koota päähän ja riimu täytyy laittaa niskan takaa. Se on saanut kuulemma joskus varsana joltain ravimieheltä selkäänsä ja yhdistää sen korviinsa. Kurjaa :( Mutta nyt ensi viikolla laitamme kärryt perään, jihuu!




Palataas sit taas kisoihin :D

Eli pääsimme vielä maneesiin veryttelemään verkkaryhmissä. Tämä oli todella mahtavaa, kun Rocky ei jännittänyt rataa niin paljon, kun sai siinä otettua muutaman hypyn. Anna neuvoi laidalla ja oli kovin tiukkana, kaiken piti sujua täydellisesti. Verkan jälkeen olimme ensimmäisiä lähtijöitä.







Rata oli ihan kiva, alku oli tosi hankala meille, kun oli melko tiukkoja mutkia, loppu taas oikeestaan "maneesia ympäri". Arvostelu oli 367.2 eli uusinta puhtaan radan jälkeen. Me ei ihan sinne asti ylletty, kun keräsimme perusradalta 4vp. Se tuli radan ainoalta ristikkoesteeltä, kun Rocky sekosi jaloissaan, puomi tippui ja koko kaakki meinasi mennä nenälleen... Todistetusti liian pieniä hypättäviksi nuo ristikot :) No mulla lähti ohjat käsistä ja piti äkkiä keräillä siinä taas itsensä ja kamppeensa ja jatkaa rataa. Mahtava rata edellisen jälkeen, Annakin sanoi, että voi olla tyytyväinen :)


Ei kommentteja: