Sivut

maanantai 25. huhtikuuta 2011

Estevalmennus

Olimme tänään estetunnilla. Hiukan hirvitti ajatus heti kisojen jälkeen hypätä, mutta menimme mukaan, kun Outi pyysi minua yhteistunnille. Eipä tuntunut Rockylla paljon jaloissa painavan ja teki varmaan molemmille ihan hyvää päästä oikeesti harjotteleen esteiden hyppäämistä. Toi oli tosiaan meidän ensimmäinen kunnollinen estetunti! Aletaan käymään nyt kerta viikkoon estetunnilla Outin kanssa ja sen lisäksi jatketaan yksityisiä koulutunteja kerran viikossa.


Aloitimme veryttelyn jälkeen ravikavaleteilla ja -puomeilla. Tulimme kevyessä istunnassa toiselta puolelta nostettuja puomeja ja jatkoimme lävistäjille kahden ravipuomin yli. Tämän jälkeen jätimme ravipuomit ja aloimme hyppäämään keskihalkaisijalla olevaa pystyä, josta jatkoimme lävistäjän ristikolle. Pidensimme kokoajan "rataa" ja lopuksi hyppäsimme neljän esteen pikkurataa. Esteiden korkeus oli noin 70cm.




Aloitimme oikeassa kierroksessa ja tulimme keskihalkaisijan pystyn, josta jatkoimme vasemmassa laukassa ja käännyimme kulman jälkeen lävistäjälle ja hyppäsimme pystyn yli ja jatkoimme oikeassa laukassa kohti seuraava lävistäjää ja käännyimme taas estettä kohti kulman jälkeen. Sitten käänsimme vielä kulmasta vasemmalle ja tulimme keskihalkaisijan pystyn toisesta suunnasta. Tässä kuvia:

Ravikavaletit, Anna tiukkana takana :D


Kohti laukkapuomeja


Lävistäjän ristikkoeste


Keskihalkasijan pystyeste


Ja lävistäjän pysty


Eniten ongelmia tuotti ehdottomasti kääntäminen oikeassa kierroksessa, kun laukka on vielä siihen suuntaan hieman hankalaa. Mutta selvisimme ja olen tyytyväinen ponskiin :) Huomenna sitten kevyt liikutus!

Ei kommentteja: