Sivut

sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Koulukisat Niihamassa

Nyt on sitten kisat ohi. Huh, ei voi muuta sanoa!

Rocky oli eilen maneesilla aivan mahdoton, se tahditti ravia ihan ihmeellisesti ja väsähti siihen omaan säheltämiseensä, jolloin mistään ei oikein tullut mitään. Odotukset kisoista olivat siis todella matalalla ja innostuskin katosi.

Tänään heräsimme klo.05:00. Tallitytöt Iida, Sara ja Roosa olivat yötä tallilla. Tein Rockyn harjaan taas verkkoletin, kun sen harja on muuten niin kamalan näkönen. Traileriin se käveli ihan suoraan, outoa! En tiedä vaikuttiko siihen se, että Rommi oli mukana. Matkaan pääsimme lähtemään klo.7 ja olimme perillä hyvissä ajoin ennen puolta kahdeksaa. Rommin ja Saran tyylikkään radan jälkeen ehdimme poseerata kamerallekkin, jonka jälkeen lähdimme verkkaamaan pikkumaneesille. Kisatakistani tippui nappikin ja jouduin menemään hieman lörpöttävällä takilla.




Verkassa Rocky oli aivan yhtä kamalan etupainoinen ja tasapainoton "ravurin rietale" kuin eilen maneesilla. Se oli todella häslä, mutta silti ihan mahdottoman jännittynyt. Se hirnui ihan kokoajan eikä keskittynyt olennaiseen. Pysähdyksissä se polki jalallaan maata ja oli muutenkin todella levoton. Olin verkannut vasta kymmenen minuuttia käynnissä ja vähän ravissa, kun kuulutettiin, että lähtövuoromme on muutaman ratsukon jälkeen. Hevonen ei toiminut ollenkaan edes ravissa, mutta oli viimeinen mahdollisuus ottaa laukkaa. Se sujui ihan "hyvin". Ei auttanut muu kuin valmistautua radalle, näillä eväillä oli mentävä.

Kun pääsimme isoon maneesiin, Rockyn huutokonsertti jatkui ja se jännitti kaikkea; kouluaitoja, musiikkia, vieraita hevosia, tuomareita... Jätin ravailut suosilla väliin ja köpöttelin radan vieressä ja odottelin vuoroamme.




Radalle mentyäni jäin odottelemaan lähtömerkkiä, en viitsinyt edes ravata, kun tunsin, että hevonen vaan hermostuisi siitä enemmän. Ehdimme kävelemään radan ympäri pari kertaa. Rocky sai hieman katsella aitoja ja tuomareita lähempää. Kun pilli soi niin se oli menoa, raviin piti siirtyä vaikka ihan kamalalta se tuntuikin. Mutta kyllä se jotenkin silti oli parempi kuin verkassa, en itse jännittänyt enää yhtään, kun ajattelin vaan jotenkin ratsastaa radan läpi yrittämättä mitään sen ihmeellisempää. Alun raviosuudet menivät hyvin, täyskaarrot vähän levisivät, kun Rocky vain puski ulkopohjetta vastaan eikä kuunnellut ollenkaan. Peruutus meni ihan päin mönkää, kun se taas vaihteeksi yritti kouluaitojen yli ja jouduin peruuttamaan vinoon, ettei aidat kaatuisi. Siitäkin kuitenkin selvittiin edes jotenkin. Temponlisäykset lävistäjällä taisi olla omasta mielestäni se helpoin ja siten onnistunein juttu. Se johtuu siitä, että sain keventää, jolloin Rockyn on helpompi saada oikea tahti raviinsa. Käyntiosuus meinasi aluksi olla hankalaa, kun Rocky ei tajunnut, että tosiaan saa kävellä. Ensimmäinen laukannosto sujui tilanteeseen nähden miltein täydellisesti. Keskiympyrä vähän levisi ja kulmat oikaistiin taas tarkoituksella. Lävistäjällä jätin laukan tarkoituksella vähän kesken, ettei houkutus hypätä aidan yli, ole liian suuri. Oikea laukka (joka on Rockylle todella hankala), nousi myös ihmeen hyvin ja selvisimme koko laukkaosuudesta ehjin nahoin. Enää viimeinen raviosuus ja se oli siinä! Huh, kuinka helpottava tunne oli lyödä pitkät ohjat ja poistua paikalta.





 
Odottelin siten tuomareiden pisteytyksiä ja olin aivan varma, että prosenttilukema alkaa nelosella. Mutta niin uskomattomalta kun se kuulostaakin niin omasta mielestä aivan fiasko suoritus keräsi yli 50%! Tulos oli siis hämmästyttävän "hyvä" verrattuna omaan tuntemukseen asiasta. Kotiin lähdettiin taas yhtä kokemusta rikkaampana. Rocky käveli traileriin taas ihan suoraan.




Nyt saa kyllä jäädä koulukisat vähäksi aikaa, mä en kestä tätä enää. Se on omalla tavallansa se tylsin osa-alue ratsastuksessa :DD Mennään kyllä nyt alkuviikosta Annan tunnille, jotta saadaan taas poika ruotuun. Saas nähdä mitä me sitten keksitään, miten ois vikellys tai hevospoolo?


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kiva blogi sulla :D Itsellänikin nuori suokki (ratsunalku) ja olen jo pitkään etsinyt nuorista suokeista kertovia blogeja, ja nyt löysin jee! :))

wilma kirjoitti...

Laita isompia kuvia, niitä on kivempi katsella :---)

Elämää Suskun tallilla kirjoitti...

Juu täytyy laittaa! :))