Sivut

lauantai 9. huhtikuuta 2011

Hevosmessut

Heräsin aamulla tekeen aamutallia klo.7:30, jonka jälkeen lähdin hakemaan likkoja mukaani hevosmessuille Pirkkahalliin. Messut alkoivat klo.9 ja olimme hieman ajoissa paikalla.

Ensin oli minihevosten tervehdys, sitten alkoi Kyra Kyrklundin kouluvalmennusnäytös. Se oli todela opettava ja bongasin hänen opetuksestaan samanlaisia asioita, joita me Annan opastuksella harjoittemme. Eikä ihme; Annan valmentaja on Hanna Heiskanen ja Hannan valmentaja on itse Kyrklund. Oli jotenkin hauskaa, kun Kyra neuvoi esimerkiksi laukannoston aivan samallatavalla väistöliikkeestä, kuin Anna neuvoo minulle joka kerta. Myös muita pieniä juttuja tunnistin kovin tutuiksi!




Rotuesittelyssä olivat mukana shettis, vuonis, friisiläinen, issikka, connemara, new forest, shire ja suokki. Lajiesittelyssä olivat matkaratsastus, valjakkoajo, monte ja vikellys. Näiden jälkeen oli kenttäratsastusnäytös, jossa oli sekä koulu-, rataeste- ja maastoesteosuus. Sitten areenan valtasivat shettikset ja lopuksi vuonohevoset, frisiläiset ja suomenhevoset kisasivat toisiaan vastaan katrillikisassa. Voiton veivät vuonikset, vaikka yleisön huutoäänestys meni mielestäni suokeille, jotka oikeasti olivat hauskimmat. Friisiläiset oli tosi hienoja, mutta se vuonisten katrilli oli tylsä, pitkä ja epäselvä.

Aina näytösen välissä kiertelimme messualueella ja mukaan tarttui botsit ja tallin oveen Suskun talli -kyltti. Ostin messuhintaan myös kolme pulloa arnicaa, kun ne olivat lähes puoleen hintaan. Messuilta lähdimme viiden jälkeen.

Ostin eilen Hööksistä kisahuovan, se näkyy myös kuvassa!




Ei kommentteja: