Sivut

tiistai 3. huhtikuuta 2012

Esteitä ja lumimyrskyä

Siinä sujahti palmusunnuntai virpojia "palkitessa". Tuttuja ratsastajatyttöjäkin kävi oven takana aika paljon.



Tuolloin palmusunnuntaina lähdimme vielä alkuillasta Emmin kanssa Tavelaan maneesille hyppäämään Ressulla. Jännitin kovasti, että mitä siitä tulee. Näin jälkeenpäin mietittynä se ei sujunut ollenkaan hullummin ekaksi kunnolliseksi hyppykerraksi! :)

Aloitimme harjoituksella, jossa oli kuusi ravipuomia siten, että niistä kolme olivat ensin ja siitä joku viiden metrin väli ja siinä oli toiset kolme ravipuomia. Tuohon puomien väliin piti tehdä voltti, jossa oli myös puomi. Voltti oli aika pieni ja se oli vähän vaikeaa. Muutamien kertojen jälkeen se sujui kuitenkin aika hyvin. Sitten jatkoimme laukkaharjoituksella, jossa tulimme yhtä puomia laukassa. En meinannut aluksi saada siihen askeleita millään ja välillä Ressu vaihtoi laukan vääräksi puomin päällä. Emmi osasi onneksi neuvoa ja ehkä tajusin vähän jotain, kun se sitten lähti sujumaan... Ehkä!

Seuraavaksi tultiin puomi-ristikko-puomi linjaa, jossa oli välissä yksi laukka-askel. Se sujui oikeastaan heti aika hyvin ja nostimmekin ristikon pystyksi. Tultiin tätä molemmista suunnista. Emmi laittoi sitten lävistäjälle puomin ja aloimme harjoittelemaan puomin päällä laukanvaihtoa, mutta se ei onnistunut ollenkaan. Kokeilimme sitten nostaa sen pystyksi ja laukka vaihtui sitten helpommin, tosin laukan vaihtuminen oli ehdottomasti se vaikein osuus. Lopuksi tulimme pientä ratapätkää ja se sujui tosi hyvin, oli paljon helpompi ratsastaa isommille esteille, kuin kavaleteille tai puomeille. Esteet olivat lopuksi 80-90cm. Eikä tuntunut edes pahalta koulusatulalla!

Eilen Nallella, Rommilla ja Vennillä kävi kengittäjä. Kaikki käyttäytyivät oikein mallikkaasti. Harmitti tuo lumimyräkkä, jonka takia emme päässeet hokkikengistä eroon vieläkään. Kengityksen jälkeen Sara lähti Vennillä maastoon naapuritallin ratsukon kanssa. Itse menin Ressulla ilman satulaa ja meninkin pellolle Saran ja sen kaverin kanssa tarpomaan. Lunta oli Venniä melkein mahaan asti ja se innostui ravaamaankin siellä. Ressun kanssa vain kävelimme pitkin peltoa. Jossain kohtaa huomasimme, että Vennin toinen etusuoja on irronnut. Sara tuli alas ja myös toinen takasuoja oli lähtenyt eikä niitä enää löytynyt mistään. Ärsyttää, kun nuo olivat ainoot full-koon suojat, mitä meillä oli. Tilasin heti Vennille netistä uudet ja Ressullekin on etsinnässä omat, kunhan vaan löytyisi riittävän isot.

Pahoittelen kuvien huonoa laatua, otettu kännykällä!



Parhaat kaverukset hyppäsivät kaninkopin päälle halimaan :)


Pinnin maha tänään 299vrk


8v tallityttö oli jättänyt valkotaululle hyvän viestin, oli illan huipennus :D


Ei kommentteja: