Sivut

perjantai 20. huhtikuuta 2012

Kevättä ilmassa?

Ensinnäkin: Jos teillä on kysymyksiä vielä niin laittakaa niitä tähän alle kommenttina, vastailen lukijoiden lähettämiin kysymyksiin seuraavassa postauksessa!! :)

Kokeiltiin tiistaina uutta satulaa Vennille niin, että Sara ratsasti sillä ja minä sain katsoa itse miltä se näyttää liikkeessä. Joku siinä mättää ihan vähän ja kun siinä mättää pienikin juttu, niin se ei ole hyvä. Satula lähtee siis palautukseen, pitäisi löytää uusi mahdollisimman pian. Vennin vanha satula on jo ihan epäsopiva, kun heppa on saanut niin hirveästi massaa ja lihaksia. Vieläkun saisi jostain rahaa niin se olisi helposti hoidettu juttu!! Heti tuon satulansovituksen jälkeen Ukkosen Satu saapui tallillemme. Hän hoitaa meidän heppoja KST- hoitomuodolla (kraniosakraaliterapia) säännöllisen epäsäännöllisesti. En tuhlaa enää penniäkään turhanpäiväsiin hierojiin tai kiropraktikoihin, kun vastaus ongelmiin löytyy aina Satun taikasormista. Ressulla siis ei ollut mitään ongelmia missään, mutta halusin Satun vilkaisevan Ressun läpi. Selästä löytyi jumeja sekä lihaksista että ihan nikamistakin. Myös olkanivelen lähettyvillä oli joku jumi, kun se ihan raksahti Satun hoitaessa sitä aluetta. Satu aukoi jumit ja uusimme hoidon 3-6 viikon päästä, kunnes kaikki on aivan kunnossa. Tämän tiedän, sillä oireilevistakin ongelmista on selvitty Satun ansiosta jo monta kertaa.

Keskiviikkona oli kaksi lastentuntia peräkkäin. Venni meni ensimmäistä kertaa kaksi tuntia peräkkäin eikä väsymisestä ollut merkkiäkään. Tuntien jälkeen pyöräytin Ressua vähän liinassa, koska se oli niin mahdottoman energinen vapaapäivien jälkeen. Tänään se vihdoinkin sai kengän paikoilleen, kun sillä oli kengitys. Ensimmäiset kesäkengät on vihdoinkin alla. Irtokengän kavio oli lohjennut sisäsyrjältä ja nyt vähän arveluttaa pysyykö kenkä jalassa. Toivotaan parasta! Lähdin heti kengityksen jälkeen maastoon, joka alkoi melko hyvin ja rauhallisesti, mutta moottoripyörän pärinä oli hyvä syy alkaa pelleilemään ja pelottelemaan kuskia. Pompimme ja pyörimme taas loppumatkasta, säpsyimme ja loikimme vaaroja pakoon. Huhheijaa, ei ole kivaa tuollaisella ratsastaa maastossa, mutta vaihtoehtoja ei paljoa ole.




Maaston jälkeen pidin yhden tunnin, joka sujui tähän malliin:










Loppuraveissa Vennin ratsastaja tippui, en itse nähnyt mitä siinä tapahtui, mutta jonkun sivuloikan se teki ja tyttö tuppui kontilleen maahan. Venni oli muutenkin "ärsyttän tahmea" tunnilla, joten päätin mennä sillä tunnin jälkeen vielä. Se oli ihan huippu, nosti laukat käynnistä molempiin suuntiin ja laukattiin monta kierrosta ja teimme pääty-ympyröitä ja laukkavolttejakin jo. Nyt laukka säilyy niin kauan kuin pyytää eikä tarvitse enää toivoa, että Venni ylläpitäisi sen.

Menen nyt perjantaista maanantaihin asumaan Halkoloille, kun tyttöjen vanhemmat lähtevät ulkomaille. Päivittelen blogiin sitten ensiviikon alussa viikonlopun kuulumisia mm. ratsastustunneista sekä hevosmessuista, jotka ovat samalla tallimme kevätretki. Menemme lauantai-päiväksi messuille koko talliporukan voimin linja-autolla.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos pääset Ypäjälle opiskelemaan, niin miten tallin ja heppojen pito jatkuu? Tai kuka sitä jatkaa? Tuleeko Ressu Ypäjälle mukaan ja miten ponit ja muut?

Paljonko teijän shetut makso? Ja kuinka korkeeta ne hyppää?

Mikkä on teijä shetujen "paino ja pituus rajat"?

Onko teijän tallilla hepoilla omat hoitajat?

Miten usein pidät tunteja poneilla? Pyydätkö tunneista maksua ja minkälaista on teijän tallin toiminta?

Ostitko Ressun koulu vai estekäyttöön? Ja mitkä on teijän tavoitteet?

Kuinka paljon ihmisiä sun tallilla käy? Esim ratsastamassa/hoitamassa heppoja? Ns. Vakityypit.

Anonyymi kirjoitti...

Miten löysitte noin kivan paikan ja miks päätitte muuttaa silleen että on oma talli? Oliko hankala löytää sopiva paikka?

Toimiiko teijän vesiboxi? Kun esittelyvideossa jotenki tuli semmonen kuva, että se on vaan varasto, eikä pesukäytössä?

Mitkä on teijän kentän pituudet?

Pääsekö teijän hepat laitumelle kesäsin? Ja mihin?

Anonyymi kirjoitti...

Kuka on teidän tallin taitavin ratsastaja jos siis sinua ei lasketa? Ja kuka on teijän poneista taitavin?