Sivut

tiistai 17. huhtikuuta 2012

Suskun tallin viikko kuvina

Nyt on ollut niin kiirettä, että olen yrittänyt räpsiä kuvia kaikesta, mistä olen muistanut ja ehtinyt. Tässä nyt kuvien avulla kerron meidän kuluneesta viikosta! Osa kuvista otettu taas kännykällä, joten laatu on mitä on :)




Tiistaina olimme Ressun kanssa Heiskasen koulutunnilla Tavelassa. Kuvassa olemme juuri matkalla maneesille. Tunti oli todella tehokas, koska meitä oli siinä vain kaksi. Tunnille mennessäni vielä epäilin, että Ressulla on joku jumissa jostakin tms, kun tuntui vasempaan kierrokseen hieman oudolta ja kerroinkin huoleni heti tunnin alussa Hannalle. Tämä oli onneksi vain omia harhakuvitelmia, sillä Hannan kommentti tunnin jälkeen oli, että meillä sujui paremmin kuin koskaan. Hanna myös sanoi, että "älä ota mitään tavoitteita tälle kaudelle, kiertele kisoja oman mieles mukaan. Ensikaudella katsotaan sitten jotain heA:n ratoja". Eli ilmeisesti suunta on oikea, kun valmentaja näin sanoo.

Keskiviikkona kävin vähän maastossa köpöttelemässä. Se sujui melko hyvin, mutta kerran Ressu veti herneen nenään ja alkoi hyppimään pystyyn, kun komensin sitä raipalla. Siitä seurasikin lisää pomppuja ja holtitonta häslinkiä, jonka seurauksena peruutimme liikennemerkkiä päin aika mahtavasti. Pääasia, että merkki pysyi pystyssä ja Susku satulassa! Keskiviikkona oli myös lastentunti, joka sujui hyvin. Pojat ahertavat ahkeraan ja kiltisti lasten kanssa.



Torstaina meillä olikin sitten suuntana Heiskasen seuravalmennukset Ruusutarhalla. Menin sinne Ressulla ja Sara tuli Vennillä. Matka sujui taas mainiosti ja hepat käyttäytyivät kuljetuksessa oikein fiksusti. Nauroimme perillä poikien kokoerolle ja se oli pakko ikuistaa :D Aiheena tunnilla oli lisäykset, joita teimme ravissa ja laukassa. Ressu oli aivan mahdottoman villi, mutta se on vain hyvä, kun ei tarvitse sitä enää potkia eteenpäin. Saimme myös viimehetken vinkkejä lauantain kisoihin. Venni oli taas kerran aivan huippu, laukat nousi jo mahtavasti ja ennenkaikkea laukka säilyi kokonaisia ympyröitä!




Sählinkiä rankan tunnin jälkeen :D


Perjantaina oli tallilla ihan peruspäivä eli ei mitään valmennuksia tms. Pidin yhden lastentunnin ja tein tallihommat, sen jälkeen kello oli jo paljon ja olin niin rättiväsynyt, etten enää jaksanut ratsastaa Ressua. Seuraavana päivänä olisi kisat, mutta voivoi....

Lauantaina iski paniikki. Ei suinkaan sen takia, että hevosella oli ollut vapaapäivä kisoja edeltävänä päivänä... Olin menossa tallille pitämään tuntia, kun katsoin, että traikku on kadonnut pihasta aamun jälkeen. Menin aivan paniikkiin ja olin aivan varma, että se on varastettu. Yritin soittaa naapureille josko ovat nähneet sen liikkeitä, mutta kukaan ei vastannut puhelimeen. Juoksin naapuritalliin katsomaan näkyykö siellä ketään. Mielessä kävi, että naapurit ovat lainanneet sitä ja toivoin mielessäni, että asia olisi näin. Lopulta saimme naapurit kiinni ja luojan kiitos traikku oli niillä. Meillä oli tullut sählinki päivistä, kun ne aina välillä sitä vuokraavat, olin niin helpottunut! Tosin meni tiukoille kisoihin lähtö, kun naapurit palauttivat sen juuri ennen meidän suunniteltua lähtöä! No mutta kuitenkin ennen kisareissua pidin sen tunnin, joka sujui aivan mielettömän hyvin. Erehdyimme hyppäämään tyttöjen innostamana ja kyllä kannatti. Olin niin tyytyväinen jokaiseen ratsukkoon, että nautin joka hetkestä. Siinä oli nähtävissä kyseisten ponien ja tyttöjen kanssa nähty parinvuoden työ, ei voinut kuin nauttia. Jopa meidän Venni tuli jumppasarjaa ja selvitti sen monta kertaa ja ihan puhtaasti!

Tunnin jälkeen tein pikaisesti tallihommat ja pakkasin kamppeita kasaan.Traikkukin palasi reissultaan ja hain Ressun sisälle. Meillä oli kauhea kiire tuon traikku-hässäkän takia ja tein sykeröinnin maailmanennätyksen, aikaa kului 15 minuuttia, mutta sen näköiset olivatkin! Sitten äkkiä kanttura koppiin ja kohti Niihamaa. Perillä otimme heti Ressun ulos kopista ja laitoin sen kuntoon. Sitten vaihdoin pikasesti kisakamppeet niskaan ja hyppäsin selkään. Pikkumaneesin verkassa oli tilaa, joten pääsin sinne heti. Olimme sopineet Heiskasen kanssa, että hän avustaa verkassa. Se oli kyllä ihanaa, siinä tuli ihan kunnon valmennus kisaradan alle. Ja sen huomasi radalla! Ressu oli huippu, kuski oli vähän muissa maailmoissa ja tajusin radalle lähtiessäni, etten edes välttämättä osaa rataa, kun unohdin sen kerrata viimekesän koulukisojen jälkeen, jossa tuon ohjelman menin viimeksi. Hups... pikkujuttuja :) Niin siis emme tosiaankaan olleet harjoitelleet koko rataa ainuttakaan kertaa. Siihen nähden meni ihan huippuhyvin ja laukatkin säilyi hienosti. Prosentteja tuli 57.778% ja sillä pääsi sijalle 10 / 23. Arvosteu oli tiukkaa, kuten näissä aluetason kisoissa tietysti. Sijoittuneisiin ei ollut montaa prosenttia eroa :)




Sunnuntaina juoksutin Ressun noiden edellispäivän kisojen takia. Se oli tosi huippu ja laukka sujui normaalia paremmin myös liinassa Toki se aluksi sekoili ja oli ihan kaheli, mutta ainakin kovin notkea noinkin isoksi hevoseksi. Komeita isoja pukkeja ja mahtavia balleriinahyppyjä. Juoksutin myös Vennin, joka ampasi laukaan heti, kun sain liinan kiinni. Siinä se viipotti tyytyväisenä hienoa laukkaa. Olin ihan häkeltynyt! Lopulta se rauhoittui ja pääsimme opettelemaan liinakäyttäytymistä: seis - käyntiin - seis jne. Lopuksi tein kentälle esteen ja Venni hyppeli sitä siinä itsekseen, sillä on niin mahtava hyppytyyli ja se on tosi tarkka jaloistaan. Se ei kolauttele tai tiputtele turhaan ja katsoo hienosti etäisyyksiä. Ja mikä tärkeintä, se näytti nauttivan hyppäämisestä!





Tänään sain matkahuollosta tuon tilaamani satulan. Ajatuksena oli, että se olisi Vennin satula, jota käyttäisin Ressulla ainakin nyt alkuun hypätessä ja maastoillessa. Satula on samanmerkkinen kuin Rommin satula ja tiesin etukäteen, että se istuu aika hyvin molemmille hevosille, kun niiden selät on lähestulkoon samanlaiset. Tosin sitä ei uskoisi ainakaan kuvien perusteella! Satula oli molemmille hyvä, ajattelin kyllä vielä varmistaa joltain asiantuntijalta, että satula on todella sopiva. Ressun kanssa satula oli aika lähellä säkää, mutta tilaa oli silti ettei se kiinni ottanut.

Meillä piti olla huomenna taas Hannan koulutunti, mutta Ressu oli onnistunut polkemaan toisen etukenkänsä irti tarhassa. Tunti menee siis sivusuun, kengittäjä tulee vasta torstaina. Huomenna Ressulle tulee kraniosakraaliterapeutti vähän hoitamaan sitä, vaikkei siinä mitään vikaa olekkaan.Tarviihan se kulkupeli välillä vähän huoltoa :)




Nyt ajattelin, että seuraavan postauksen voisin tehdä loppuviikosta, jossa olisi vastauksia lukijoiden kysymyksiin. Eli tiedossa "kysymyspostaus", kun monella tuntuu olevan paljon kysymyksiä. Pyrin vastaamaan jokaiseen asialliseen kysymykseen, joka koskee minua, tallia, heppojani yms. Kysymyksiä tämän postauksen alle kommenttina!


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kysymyksiä: Oletteko menossa ensin kesänä shettis SM: miin, jos niin kuka ratsastajana, ja onko ratsastaja minkä tasoinen? :) Minkä ikäisiä sinun kaikki hepat ja ponit ovat? Entä sinun poneilla ratsastavat? :)