Sivut

perjantai 27. huhtikuuta 2012

Hirveästi uutisia!!

Meinasi palaa käämit, kun jo tähän kirjotusvaiheeseen pääseminen kesti pari tuntia, kun piti ladata tähän koneeseen joku juttu, kun ei bloggeri enää muuten toiminut. Nyt on ollu kova kiire ja häslinki päällä, etten ole aiemmin ehtinyt koneen ääreen. Nyt minulla onkin aivan erityisestä syystä runsaasti aikaa istua koneella, syy selviää postauksen lopussa ;)


Päivitin viimeksi kuulumisia torstaina... Hmm, viikonloppuna meillä oli kova hulina päällä, kun olin Halkolassa perjantaista maanantaihin lapsenvahtina. Lasten ja perheen koirien lisäksi hoidettava oli tietysti kaikki tallihommat. 


Lauantaina lähdimme hevosmessuille koko talliporukan voimin, mukaan oli ilmottautunut 14 tallityttöä minun, äitini ja linja-autokuskin Marikan (Saran äidin) lisäksi. Itse heräsin kuudelta lenkittämään koiria ja tekemään omille tytöilleni aamupalaa ja evästä. Herättelin lapset seitsemän jälkeen ja lähdimme meille tekemään aamutallia. Bussi tuli hakemaan meidät tallilta klo.8.15, jonka jälkeen suuntasimme hakemaan loput tytöt Kangasalan linja-autoasemalta. Messukeskuksessa olimme ennen yhdeksää ja ehdimme katsomaan heti ensimmäistä näytöstä. Päivä messuilla vierähti nopeasti, kotiin lähdimme viiden jälkeen illalla. Valmentajani Anna hyppäsi Nina Fagerströmin ratsastusdemossa! Ostin messuilta itselleni ratsastushanskat sekä -housut, alennuksesta shettiksen tallitoppiksen (15€!!), raipan ja Eskadronin riimun. Tuo riimu oli tarkoitettu Ressulle, mutta eipä se mahtunut... Siispä Venni sai sen! 




Venni ja uusi riimu

Sunnuntaina kaikki meidän pojat olivat lastentunnilla, myös Ressu. Kaikki menivät todella hienosti! Maanantaina Sara ratsasti Vennillä ja Iida Ressulla, koska olin itse vielä Halkolassa ja kotiuduin vasta myöhään illalla. Tiistaina minulla oli Heiskasen valmennus, jossa harjoittelimme laukasta pysähdyksiä seiniä apunakäyttäen. Hanna kehui Ressun uutta "elämänlaatua", Ressusta on tullut kuulemma niin jalo ja elegantti hevonen. Ennen Ressu oli kuulemma masentuneen ja kyllästyneen näköinen. Okei, tottahan tuo turisee, asia on juurikin näin! Silläaikaa, kun olin valmennuksessa, niin Halkolat menivät poneilla ja Sara Vennillä. Illalla katsoin tuttuun tapaan Pinnin "läpi", onko muutoksia. Nisästä tuli tippa kellertävän läpikuultavaa nestettä, jes!!

Keskiviikkona oli superhieno ilma, käytin Pinniä kävelyllä. Se ravasi melkein koko lenkin ja loppumatkan kuskasi mua narunjatkona tallille. Ei paljo tunnu maha vauhtia hidastavan! Pinnilläkin on muuten uusi riimu, sen hoitaja oli ostanut sille tuollaisen messuilta, supersöpö! :)


Kuva otettu siis keskiviikkona, (325vrk)

Illalla huomasin, että Pinnin nisästä tuleva neste on muuttunut valkoiseksi, eli tiesimme varsomisen lähestyvän.Takapää on ihan löysä, häntä aivan veltto ja kaikki olisivat valmiina. Ihmettelimme vain, että miksei tule vahatippoja. Kaikille ei vain tule..

Torstaina kävimme Toosilassa katsomassa tuttujemme vajaan kahdenviikon ikäistä orivarsaa, koska oma varsakuume vain kasvaa. Poikavauva oli todella hellyyttävä, mutta äärimmäisen tempperamenttinen. Se puri ja potki kovasti, saa nähdä miten se saadaan aisoihin jatkossa :D



 Kotiin tullessamme haaveilimme, kuinka ihanaa olisi jo oma varsa. Kotitallilla otin Pinnin käytävälle ihan vain haaveillakseni varsasta. Harjasimme Pinniä ja lopuksi kurkkasin tissejä, vaikka tiesin, ettei siellä mitään ole kun ne juuri pari tuntia sitten tarkistin. Mutta uskokaa tai älkää - Vahatipat!! Jiihaa, siinä nousi hymy korviin ja hetki pompittiin tasajalkaa. Nyt istun koneella ja yritän pitää itseni hereillä, menen parin tunnin päästä talliin katsomaan onko jotain tapahtunut. Lähipäivinä pitäisi varsoa, nyt on jännät paikat! Alapuolella kännykällä otettu epäselvä kuva, vahatippa kyllä erottuu kuvasta melkohyvin.



Nyt minä jatkan täällä valvomista ja jännittämistäni, ehkä se ensimmäinen oma kasvatti saapuu tähän maailmaan lähiaikoina!

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Oo, ihana kun sinne tulee varsa! :D