Sivut

tiistai 10. huhtikuuta 2012

Kenttäkilpailut

Nyt on kisaviikonloppu ja juhlapyhät ohi. Olimme lauantaina siis kisaamassa Nallen ja Rommin kanssa koulu- ja rataesteosuudessa. Sunnuntaina vuorossa olivat maastoesteet.

Meillä oli hieman hankaluuksia lauantaina, kun Marinka kisasi molemmilla poneilla eikä verkka-aikaa ollut riittävästi (oli molemmilla poneilla samassa verkkaryhmässä). Ennen kouluosuutta Marinka verkkasi molemmat ponit pikasesti ulkokentällä. Joku meistä talutti aina "tyhjää" ponia, että Marinka pääsi lennossa vaihtamaan ponia seuraavaan. Verkka-aikaa oli maneesissa 15 minuuttia, Marinka joutui ratsastamaan pikaisesti molemmat ponit siinä ajassa, mitä muilla oli käytettävänä kokonaisuudessaan. Aikamoista sähellystä se oli!





Kouluratana oli kenttäkilpailujen Harrasteluokan kouluohjelma HeC. Marinka starttasi luokan ensimmäisenä Rommilla ja he tekivät tuttuun tapaan erittäin tasaisen hyvän suorituksen. Nallen kanssa sujui alku tosi hyvin, mutta toisessa laukannostossa tapahtui joku ihmeellinen sähellys ja Nalle nosti väärän laukan, jota Marinka ei ehtinyt korjaamaan enää. Prosentteja tuli Rommin kanssa muistaakseni 64% ja Nallen kanssa 60%.


(c) Marissa Viljanen


(c) Marissa Viljanen


Seuraavana oli vuorossa rataesteet. Nyt tuo huono verkka-aika kostautui. Marinka ei pystynyt millään ratsastamaan kahta ponia samaan aikaan, kun esteverryttelyssä oli reilu 5 minuuttia aikaa verkata oikeaan kierrokseen ja sitten sama aika vasempaan. Paha vaihtaa ponia niin, että saisi yhden hypyn otettua molemmilla kumpaankin kierrokseen. Onneksi meillä oli Marinkan pikkusisko Jenniina mukana, juoksimme hakemaan sille kypärän ja heitimme Jenskun Nallen selkään. Näky oli mahtava, kun Jenniinalla oli kymmenen kokoa liian iso kypärä päässä, crocsin leveät saappaat jalassa (jotka eivät edes mahtuneet kunnolla jalustimiin), college-housut ja tietysti villatumput mahdollistivat täydellisen ohjasotteen =D Ainiin, ja Jenniina on kisannut vasta ristikkoa ja verkassa esteet olivat sen 50cm. Ou-nou! Mutta hengissä selvittiin verkasta ja Jensku sai pari hyppyä otettua.

Radan esteet olivat tosiaan sen 50cm, että mitään ongelmaa ei korkeuden kanssa ollut kummallakaan ponilla. Toi oli tuollainen pikkuluokka, mitä yleensä ei tule edes hypättyä kuin verryttelyluokkana. Rommin kanssa tuli puhdas rata, eipä tuollaisten esteiden kanssa pidäkään tulla ongelmia. Ei olisi pitänyt Nallellekaan, mutta se pääsi yllättämään kuskin kieltäytymällä heti toiselle esteelle. Taisi olla Nallekin vähän hämillään, kun kuski vaihtui yllättäen. Nalle ei oikeasti edes osaa kieltäytyä, en tajua mikä sille tuli. No se johti tällaiseen lopputulokseen:


(c) Marissa Viljanen


Onneksi kyseessä olivat harjoituskisat ja Marinka sai hypätä selkään ja jatkaa. Nalle teki saman tempun ja Marinka tippui taas. Lopulta poni meni hienosti yli ja jatkoi radan vauhdikkaasti loppuun asti. Eli tästä rataesteosuudesta tuli hylky Nallen kanssa, mutta Rommi oli vielä kärkikamppailuissa mukana, sillä se jothti koulun ja esteiden jälkeen koko luokkaa!

Sunnuntaina oli sitten vähän jännittävät paikat. Panostimme Rommin rataan, sillä sen kanssa oli vielä mahdollisuudet sijoitukseen (mikä nyt oikeasti meillä oli sivuseikka). Jotkut esteet olivat paljon isompia kuin "max 50cm". Nyt kisajärjestäjät olivat laittaneet Marinkan eri verkkaryhmiin poneilla, joten verkka-aikaa oli hyvin. Esittelen tässä esteet:

(Kuvanut Marissa Viljanen)


1. este oli "LAHTI" tienviitta, joka näkyy muuten tuon edellisen kuvan taustalla. Se oli melko pelottava, kun se oli tuollain kallellaan ja sijaitsi lävistäjällä. Johteena oli molemmin puolin pyöröpaalit. Molemmat ponit menivät tästä puhtaasti yli.


2. este oli hyvin samantyyppinen. Johteet eivät olleet niin selvät, mutta esteelle sai suoran lähestymisen. Rommi meni yli puhtaasti, mutta Nalle kielsi kerran. Toisella yrittämällä mentiin yli näin hienosti.


3. este oli tuollainen rengas, jonka läpi piti hypätä. Yleensä tuo este on tulessa, kuten näette tuossa on noi sytytyspäät kaasupullolle. Eli siihen tulee ihan oikeat liekit, tälläkertaa se oltiin vaan ympäröity koristehavuilla. Molemmat ponit menivät tästä hienosti läpi ilman virhepisteitä!



4. este oli tuo iso tukki, mikä näkyy hieman tuossa ylemmän kuvan taustalla. Se oli korkeudeltaan joku 60cm ja hyppyyn tarvittiin pituutta. Johteina pyöröpaalit. Molemmat ponit menivät hienosti yli!



5. este oli turvepaalit. Tämä oli myös verkkaesteenä, joten se ei tuottanut mitään ongelmia kummallekaan ponille.


6. este oli todella vaikea ja siihen tökkäsivät molemmat. Tosin tämä oli ihan oletettavaa. Este oli punainen, vain noin metrin leveä puulaatikko. Eli todella kapea este, jossa johteina molemmin puolin ohuet luudanvarret. Korkeutta oli esteen kapeuteen nähden paljon eli joku 60cm, hypyn piti olla myös pitkä, sillä este oli laatikkomallinen. Olin todella hämilläni, että meidän ponit menivät siitä yli ja molemmat heti toisella kerralla!!!


7. este oli tällainen valkoinen lautaeste. Aika simppeli, mutta shettikseltä vaatii jo tällainenkin vähän enemmän ponnua hyppyyn. Luulimme Rommin edes vähän kyttäävän tätä, sillä valkoiset lankkuesteet ovat olleet sen ongelmana. Tältä esteeltä ei kuitenkaan tullut kummallekaan virheitä!


8. este oli lumesta tehty pieni valli. Todella pieni ja simppeli este, jolla Nalle kuitenkin meinasi mennä nenälleen, kun tottunut, että lumessahan sitä aina kotonakin mennään. Lumen seassa oli kuitenkin kaksi valkoista puomia, johon Nallen pikkukaviot sitten kolisivat oikein kunnolla.


9. tukkieste oli heti tuon lumiesteen jälkeen. Periaatteessa tämä oli sarja, sillä hevosilla näiden esteiden väliin tuli yksi laukka-askel. Meidän ponit ottivat kaksi askelta. Johteina heijastinliivi-hemmot ja työmaamerkkejä. Nämä eivät eidän poikia säikyttäneet ja yli mentiin hienosti!



10. este oli viimeinen, siitäkään ei ole kuvaa. Näkyy kyllä varmasti jossakin kuvassa. Eli tämä oli helppo "risueste", jonka molemmat ponit hyppäsivät hienosti.




 
Tältä viimeseltä osuudelta siis Rommi keräsi yhden kiellon ja Nalle kaksi kieltoa. Rommi menetti johtopaikkansa ja samoin koko sijoituksen tuolla kiellolla, mutta en olisi uskonut, että kumpikaan pojista pääsee tätä osuutta maaliin ilman hylkyä. Nyt pääsi ponit, ja ennenkaikkea mahtava Marinka, yllättämään minut!

Tässä vielä kuvia eiliseltä (maanantailta):


Venni ja Sara


Rommi ja minun kummityttöni


Pinni tiineysvuorokausilla 309 :)




Ei kommentteja: