Sivut

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Kysymyspostaus

Tässä vastaukset esitettyihin kysymyksiin, jos vielä haluat tarkennusta niin kysy tuolla kommentti-osiossa. Juttua viikonlopulta tulee lähipäivinä!


1. Oletteko menossa ensin kesänä shettis SM: miin, jos niin kuka ratsastajana, ja onko ratsastaja minkä tasoinen? :) 

- Olemme menossa! Molemmilla shettispojilla ratsastaa Marinka Halkola 13 vuotta. Marinka on kisannut shettiksillä re70cm ja heB.


2. Minkä ikäisiä sinun kaikki hepat ja ponit ovat? Entä sinun poneilla ratsastavat? :)

- Nalle (6v),Venni (7v), Pinni (9v), Rommi (11v) ja Ressu (14v). Tytöistä nuorimmat ovat 8-vuotiaita ja vanhimmat 14-vuotiaita.


3. Jos pääset Ypäjälle opiskelemaan, niin miten tallin ja heppojen pito jatkuu? Tai kuka sitä jatkaa? Tuleeko Ressu Ypäjälle mukaan ja miten ponit ja muut?


- Hain aikuiskoulutuspuolelle monimuotokoulutukseen eli olisin Ypäjällä yhden viikon aina kuukaudessa, muutoin kotona. Ressu tulisi aina mukaan Ypäjälle tuoksi ajaksi, kotiin jäävät nuo shettikset ja Venni, joten vanhempani varmasti osaavat ja uskaltavat ne taluttaa tarhaan ja takaisin sekä ruokkia sovitusti. Ratsastukset hoituisivat varmasti isompien tallityttöjeni toimesta.


4. Paljonko teijän shetut makso? 
 
- No tarkkoja hintoja en ala täällä kertomaan, mutta ihan riittävästi, 2000-3000€ suurinpiirtein. Nalle oli aika kannattava ostos, kun ostimme sen halvalla "pihanperältä" ja siitä kuoriutuikin huippuyksilö :)


5. Kuinka korkeeta teidän shetut hyppää?

- Rommi hypppää kisoissa re70cm ja kotona re80-90cm, Nalle kisoissa re60cm ja kotona re70cm. Yksittäisenä Rommi hyppää helposti metriä, isompaa ei ole kokeiltu. Pinni ryömii juuri ja juuri yli ristikoista ja pienistä pystyistä.


6. Mikkä on teijä shetujen "paino ja pituus rajat"?

 - Pinnillä 40kg, Rommilla ja Nallella 50-55kg säännöllisesti ratsastavilla. Välillä koulutusmielessä selässä käyvät isommatkin. Meillä suurin osa ratsastajista painaa 25-40kg. Pituusrajoja ei ole.

 
7. Onko teijän tallilla hepoilla omat hoitajat?

 - Osalla on.


8. Miten usein pidät tunteja poneilla? Pyydätkö tunneista maksua ja minkälaista on teijän tallin toiminta?

 - Pidän tunteja harrastuspohjalta tallillani käyville tytöille noin neljänä päivänä viikossa. Idea lähti pari vuotta sitten siitä, että piti alkaa vuokraamaan poneja, mutta en halunnut antaa lasten ratsastaa yksin, koska ponit alkoivat pelleilemään. Olin aina itse vieressä neuvomassa ja "siitä se ajatus sitten lähti" ;) Käymme tallilaisten kanssa retkillä, vietämme joulua / pääsiäistä / vappua / halloweenia yms yleensä tallilla ponien kanssa sekä välillä pidämme yhdessä päiväkursseja ja sellaista, mitä hauskaa ikinä keksimmekin!


9. Ostitko Ressun koulu vai estekäyttöön? Ja mitkä on teijän tavoitteet?

 - Ostin Ressun Ypäjää silmälläpitäen, siksi Rocksun myynti ja Ressun osto tulivat näin yllättäen. Tajusin, että kevät on aivan käsillä ja uusi hevonen on pakko ostaa pian, että ehtii edes vähän tutustumaan siihen ennen mahdollisia pääsykokeita, joissa edessä ovat kouluratsastus- ja rataestekokeet. Ennen pidin itseäni enemmän esteratsastajana, mutta kunnon hevosen saatuani ymmärrän kouluratsastuksen tärkeyden. Se on pirun mahtava tunne, kun hevonen toimii oikein. Saas nähdä kumpaan suuntaan lähdetään, toistaiseksi koulupuolta mennään enemmän ja esteitä tässä pikkuhiljaa lisätään, kun alkaa sileällä sujumaan. Tavoitteena olisi sinne Ypäjälle pääsy ja nyt pitäisi alkaa aluetta kisaamaan koulussa heB ja ensikaudella heA. Esteitä en ole kauheasti miettinyt, mutta jos ne lähtevät sujumaan niin luulen, että meitä näkee kesällä jossain pikkuluokissa aluetasolla... 90-100cm? :)


10. Kuinka paljon ihmisiä sun tallilla käy? Esim ratsastamassa/hoitamassa heppoja? Ns. Vakityypit.

- Ratsastamassa käy noin 10 tyttöä sekä Rommi-ponin omistajat. Lisäksi käy vanhimmat tallitytöt Sara ja Iida, he lähinnä hoitavat, mutta auttavat minua myös ratsastuksessa (he ja Halkolat saavat ratsastaa poneillani ilman valvontaa). Tulijoita olisi ihan hirveästi, jos kaikki halukkaat ottaisin, niin pikkutyttöjä vilisisi tallillamme satapäin.


11. Miten löysitte noin kivan paikan ja miks päätitte muuttaa silleen että on oma talli? Oliko hankala löytää sopiva paikka?
 
- Suhteilla... Moni jäi nuoleen näppejään, mutta onneksi isäni tuttu kiinteistönvälittäjä vihjasi meille ensimmäisenä ja ehdimme ensimmäisenä ostaa paikan. Remontoin itse tallia aika paljon, maalasin karsinaelementit täysin uusiksi ja raivasin romut karsinoista. Talli oli aika kamalassa kunnossa... Päädyimme omaan talliin, koska kahden hevosen ylläpitokustannukset nousivat liian isoiksi täysihoitotallissa. Ja kaipasimme maaseutua ja omaa tallia, joka  meillä oli jo aiemmin lapsuudessani.


12. Toimiiko teijän vesiboxi? Kun esittelyvideossa jotenki tuli semmonen kuva, että se on vaan varasto, eikä pesukäytössä?

 - Toimii se! Se on ihan käytössä eikä siellä yleensä ole romua, mutta nyt noiden kanojen takia se on tuollainen läävä eikä voi vedellä lutrata :)


13. Mitkä on teijän kentän pituudet?

 - Kenttä on muistaakseni 18 x 28m. Tarkoitus olisi laajentaa sitä hieman kohti taloamme shettisten tarhojen päälle. Tällöin kenttä olisi 18 x 40m.


14. Pääsekö teijän hepat laitumelle kesäsin? Ja mihin?

  - Meillä hevoset ovat laitumella ihan koko kesän tallimme ympärillä olevilla pelloilla.


15. Kuka on teidän tallin taitavin ratsastaja jos siis sinua ei lasketa? Ja kuka on teijän poneista taitavin?

 - Varmaankin tytöistä Marinka, joka on myös tavoitteellisin ja hänellä on hyvät mahdollisuudet menestyä. Myös Jokisen Sara on toinen taitava ratsastaja, jolla halua kehittyä. Ressu on hepoista tietysti osaavin , mutta shettiksistä Rommi... ja Nalle :)










3 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Kellä Marinka on mennyt Helppoa B:tä ja millä prosenteilla ja sijoituksilla? (:

Elämää Suskun tallilla kirjoitti...

Harjoituskisoissa Nallella, prossia en muista kun siitä on aikaa. Rommilla olisi tarkoitus startata B:tä tälläkaudella. Sijoituksia on vain seuratasolta heC-luokista molemmilla poneilla lähemmäs 60%:n tuloksilla.

Anonyymi kirjoitti...

Vähä toi Marinka on hyvä ratsastamaan !!!!:DD